Spriječena tragedija

Banja Luka: Policajac spriječio napad bombom

Vijesti / Crna Kronika | 31. 03. 2016. u 15:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u Banja Luci uhitila tri mladića iz Gradiške, a jednog spriječila da prilikom uhićenja aktivira ručnu bombu, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Uhićenje mladića čiji su inicijali J.G. (25), N.V. (19) i M.V. (22) izvršeno je u srijedu u Ulici Sime Matavulja, 20 minuta iza ponoći.

U priopćenju se ističe da je policija prilikom redovnog obilaska u Ulici Sime Matavulja, u neposrednoj blizini jednog ugostiteljskog objekta primijetila kombi vozilo i više nepoznatih osoba koji su izlazili iz lokala, nakon čega su se dali u bjekstvo.

Brzom intervencijom policija je sustigla tri nepoznate osobe, od kojih je jedna u ruci držalo bombu sa izvađenim osiguračem.

"Adekvatnom reakcijom i prisebnošću, policijski službenik je svojom rukom stisnuo ruku sa bombom osumnjičene osobe J.G. kako ne bi došlo do aktiviranja bombe, a zatim je sigurno oduzeo i nakon pronalaska osigurača osigurao od mogućeg aktiviranja", navedeno je u priopćenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, a na licu mjesta izvršen je očevid, objavila je Srna.

Protiv osumnjičenog J.G. bit će podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija, a rad na dokazivanju drugih kaznenih djela je u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close