Moto bomba

Bangkok: U eksploziji poginula 21 osoba, više od 120 ozlijeđenih

Vijesti / Flash | 18. 08. 2015. u 07:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 21 osoba je poginula i više od 120 je ozlijeđeno u bombaškom napadu u blizini hrama u središtu Bangkoka, priopćila je policija novi bilans žrtava. "Prema novom bilansu, 21 osoba je poginula i 123 su ozlijeđene", izjavio je glasnogovornik tajlandske policije Pravut Tavornsiri i dodao da među žrtvama ima stranaca koji su došli posjetiti hram na otvorenom u samom središtu Bangkoka.

Hram posvećen hinduističkom božanstvu Brahmanu veoma je popularno turističko mjesto u glavnom gradu Tajlanda i nalazi se pored prometnog tržnog centra, prenosi B92. Policija je dodala da je putem sigurnosnih kamera tržnog centra otkrila jednu osumnjičenu osoba za kojom traga.

U Bangkoku je relativno mirno otkako je u svibnju prošle godine vojska smijenila civilnu vladu poslije višemjesečnih, nasilnih demonstracija protiv te vlade.

Vojne vlasti su izazvale nove tenzije kada su priopćile da do 2017. godine neće biti nikakvih izbora i da želi izmjene ustava koje bi dozvolile ustanovljavanje nekakve vrste vlade za izvanredne situacije umjesto izabrane vlade.

Automobili-bombe i motocikli-bombe su u Bangkoku gotovo nepoznata pojava, mada se koriste na jugu Tajlanda gdje godinama traje pobuna muslimanskih separatista, piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close