Zagreb

Bandić sproveden u USKOK - Krsnik: 'Imam razna saznanja, sve je tempirano'

Vijesti / Flash | 20. 10. 2014. u 13:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić, direktor ZET-a Ivan Tolić i predsjednik Uprave CIOS-a Petar Pripuz noć su proveli u PNUSKOK-ovim prostorijama na Oranicama.

Oni su s još 15 osoba jučer uhićeni zbog sumnje u više kaznenih djela na štetu grada. Pretraženi su im stanovi. Privedeni su i neki od najbližih Bandićevih suradnika iz gradske administracije i Holdinga. Više od 120 djelatnika policijskog USKOK-a i policije sudjeluje u privođenjima i pretragama.

Kako prenosi HRT, tijekom jutra pretraženi su Bandićevi uredi u gradskoj upravi, a potom i garaže u Poglavarstvu. Policija je iznijela dokumentaciju i računala iz Gradskog poglavarstva. Odveden je i pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco.

"Nakon pretrage garaža Milan Bandić odvezen je u Gajevu se nalaze prostorije USKOK-a i DORH-a", potvrdio je pred Poglavarstvom njegov odvjetnik Krešimir Krsnik. Ponovio je kako se ovo sve događa kako bi se prestalo pričati o važnijem suđenju Perkoviću i Mustaču koje se događa u Njemačkoj.

'Imam razna saznanja i volio bih to podijeliti s medijima, ali ne smijem, sve je tempirano', dodao je Krsnik.

Da je u tijeku pregled određenog broja prostorija i dokumentacije i u zgradi Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga od strane ovlaštenih institucija potvrdila je na konferenciji za novinare zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek.

Istaknula je kako nema službene informacije o imenima privedenih. Švaljek je rekla da su jutros održani redovni kolegiji. Naglasila je da zbog interesa istrage ne može ulaziti u detalje.

Da je riječ o velikoj akciji pokazuju i neslužbene informacije da su uz Bandića, Ljubičića i Pripuza privedeni neki od ključnih ljudi Holdinga i poglavarstva. Na popisu sumnjivaca spominju se direktori ZET-a Ivan Tolić, Čistoće Miljenko Benko i Plinare Ante Dodig. Na pretres prostorija u poglavarstvu jutros je doveden pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, a među privedenima su i pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, zamjenica pročelnice Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bralić, direktor građevinske tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević te Ivan Jurčić, Ivan Markuš, Dragutin Kosić.

Kopirati
Drag cursor here to close