Opet

Baklje i kamenje: Napadnuti učenici ispred škole u Mostaru

Vijesti / Crna Kronika | 28. 04. 2017. u 07:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred Srednje mašinsko-saobraćajne škole u Mostaru u četvrtak navečer maskirana skupina napala je učenike koji su nakon nastave izlazili iz školskog dvorišta.

Kako doznaje portal Bljesak.info, nakon završene druge smjene, na učenike koji su izlazili iz školskog dvorišta nasrnula je skupina od desetak mladića. Došlo je do fizičkog obračuna, bacanja kamenja i baklji.

Očevici kažu kako su i napadači i napadnuti u okršaju koristili upaljene baklje, da je kamenje letjelo, ali da su se napadači nakon napada jako brzo razbježali.

Policija je, navode, došla kad se sve završilo. Iz MUP-a HNŽ-a nam je potvrđen ovaj slučaj kao i to da u okršaju nije bilo ozlijeđenih osoba.

''Policija je u četvrtak u 18:45 sati zaprimila dojavu da učenike koji izlaze iz škole više osoba gađa nepoznatim predmetima. Dolaskom na mjesto događaja, policija napadače nije zatekla i za njima se intenzivno traga. Materijalna šteta nije zabilježena, a nema ni ozlijeđenih osoba'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Inače, ova se škola, nažalost, i ranije vezala za okršaje. Tako je sredinom veljače u krugu škole, koja je u jednoj smjeni Prometna, a u drugoj Mašinsko-saobraćajna, došlo do sukoba učenika što je rezultiralo privođenjem trojice maloljetnika, ali i njihovih roditelja na informativni razgovor.

I ranije je ova škola punila rubrike crnih kronika, a jedan od većih incidenata zbio se u prosincu 2014. godine kada je desetak maskiranih osoba tijekom školskog odmora kamenjem napalo i ozlijedilo pet učenika.

Tada je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a poručeno kako će se tražiti redovno prisustvo policije u blizini ove škole.

Kopirati
Drag cursor here to close