Sporna šestica

Bajrović: Ministarstvo nije imalo mobitela, novi je u rukama Novalića

Vijesti / Flash | 07. 07. 2015. u 08:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reuf Bajrović, bivši federalni ministar energije, rudarstva i industrije, negirao je da je novcem ministarstva kupio skupocjeni mobitel iPhone 6 kako su to objavili pojedini mediji.

''Pozivam ih da nazovu Ministarstvo, pa će im biti rečeno da sam za vrijeme mandata koristio osobni mobitel koji i sada koristim. Netočno je da je ovaj mobitel nabavljan za moje potrebe. On je bio i ostao je u vlasništvu Ministarstva kojim sada upravlja premijer Fadil Novalić. Kada sam došao u Ministarstvo nije bilo moblinog aparata, pa je izvršena ta nabavka'', rekao je Bajrović za Dnevni avaz i naveo kako smatra se radi o ''podmetnutoj informaciji iz kuhinje SDA''.

''Smatram da je ovo čin uspaničene hobotnice SDA da ovom poluinformacijom skrenu pažnju sa šamara koji su dobili od Općinskog suda Sarajevo koji je rekao da je novi nadzorni odbor EPHZHB nezakonito izabran. Pokazalo se da je uredba Fadila Novalića katastrofalna po upravljanje državnim kapitalom i vidimo da već proizvodi pravni kaos'', rekao je Avazu Bajrović.

Podsjećamo, pojedini mediji objavili su kako je bivši federalni ministar krajem travnja donio Odluku o kupovini iPhonea posljednje generacije čija je vrijednost više od 1.600 KM.

Objavljeno je kako je ministarstvo iPhone platilo više od 1.600 KM.

U obrazloženju odluke kaže se da je Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije telefonskim putem ispitivalo tržište, te uputilo poziv za dostavu pismene ponude ponuđača Univerzalno.

"U postupku donošenja ove odluke posebno su cijenjene činjenice da je ponuđač dostavio ponudu za robu koja je tražena u pozivu za dostavu ponude, te da je naručitelj zadovoljan cijenom i kvalitetom ponuđene robe", kaže se u obrazloženju o nabavci.

Kopirati
Drag cursor here to close