Troje uhićenih

Bacili bombu iz obijesti

Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2015. u 13:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Pete policijske uprave uhitili su jučer pet minuta poslije ponoći u ulici 126. Ilijaške brigade, općina Ilijaš, Edina Ajdinija (29) iz Ilijaša, Lejlu Očuz (21) iz Zenice, nastanjena u Ilijašu, te Branka Malasiju (23) iz Splita zbog sumnje da su 45 minuta ranije aktivirali ručnu bombu kašikaru u ulici Ivana Frane Jukića, općina Ilijaš.

U eksploziji nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na parkiranim vozilima i zgradama u neposrednoj blizini. Ajdini, Očuz i Malasija, koji su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti', predani su u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutarnjih poslova KS, a o slučaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Policajci nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenog djela 'Izazivanje opće opasnosti'", dodali su iz MUP-a KS. Ekipa 'Dnevnog avaza' jučer je bila na licu mjesta, gdje su se uvjerili da su usljed djelovanja gelera, te jake detonacije najveću štetu pretrpjela vozila Passat i Škoda Fabia, koja je od mjesta eksplozije bila udaljena više od 50 metara.

Od gelera i detonacije popucalo je i nekoliko stakala na prozorima na obližnjoj stambenoj zgradi, te zgradi Centra za socijalni rad. Prema neslužbenim informacijama, bomba je bačena iz čiste obijesti. Stanovnici ulice Ivana Frane Jukića ogorčeni su činjenicom da netko iz čiste obijesti može baciti bombu između zgrada i tako ugroziti njihovu sigurnost, ali i oštetiti imovinu.

No, kako su kazali, istovremeno su ohrabreni činjenicom da su policajci ekspresno reagirali i pronašli počinitelje. To je za 'Dnevni avaz' kazala i stanarka zgrade ispred koje je aktivirana bomba, koja nije željela otkriti identitet.

"Bila sam strašno uplašena detonacijom i pucanjem stakla na prozoru moje sobe. Nakon eksplozije pogledala sam vani, ali nisam vidjela nikoga. Policija je stigla nekoliko minuta kasnije. Ubrzo su pronašli počinitelje. Vidjela sam kako su policajci iz zgrade prekoputa izveli uhićene. Bili su zaista brzi i svaka im čast", kazala je sugovornica.

Na licu mjesta novinari su zatekli i vlasnika oštećenog Passata, koji, također, nije želio da se navodi njegovo ime. On je kazao da je ogorčen što je ni kriv ni dužan pretrpio veliku materijalnu štetu na vozilu.

Kopirati
Drag cursor here to close