bez ozlijeđenih

Avion bh. kompanije Icar Air sletio na nos

Vijesti / Flash | 06. 03. 2015. u 17:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aerodrom Ancona Falconara privremeno je zatvoren sinoć zbog incidenta koji se dogodio prilikom slijetanja aviona bh. kompanije Icar Air. Naime, kako pišu talijanski mediji, do nesreće je došlo sinoć oko 19.30 i to prilikom slijetanja aviona tuzlanske kompanije Icar Air koja se bavi transportom tereta.

Vjeruje se da se nesretno slijetanje u kojemu je došlo do opterećenja točkova i pada aviona na nos dogodilo usljed vremenskih neprilika i jakog vjetra, piše Klix. Na svu sreću, tri člana posade koja su se nalazila u avionu prošla su bez ozlijeda, a kako smo saznali do Edina Sarajlića, šef operacija Icar Aira, nije oštećena ni roba koja se nalazila u avionu.

"Istraga će pokazati šta se točno dogodilo, mi nastavljamo svoje redovne operacije", rekao je Sarajlić.Prema prvim izvještajima, avion je destabiliziran usljed jakog vjetra koji je puhao na aerodromu u Anconi, te je u jednom trenutku jedan od točkova previše opterećen tako da je avion doslovno sletio na nos i izazvao jako iskrenje.

Zbog nesreće je aerodrom u Anconi zatvoren radi uviđaja i pokretanja istrage uz pomoć koje će se utvrditi šta se točno dogodilo. Oko pola dvanaest navečer, nakon što je ustanovljeno da na aerodromu nema štete infrastrukture, on je ponovo otvoren za promet.

Kopirati
Drag cursor here to close