Kleveta

Avaz mora platiti Izetbegoviću, ali ne odustaje od ljepljenja epiteta

Vijesti / Flash | 29. 11. 2014. u 08:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dnevni avaz dužan je Bakiru Izetbegoviću, na ime naknade štete zbog klevete, isplatiti iznos od 7.000 KM, kao i nadoknaditi mu troškove postupka u iznosu od 2.171 KM u roku od 30 dana, presudio je Općinski sud u Sarajevu.

Također, tuženi je dužan o svom trošku u novinama Dnevni avaz objaviti izreku ove presude.

Sud je utvrdio da je u nizu tekstova objavljenih u Dnevnom avazu iznošenjem neistinitih činjenica Bakir Izetbegović u javnosti oklevetan, te da je nanesena šteta njegovom moralnom i profesionalnom ugledu.

''Tijekom postupka Sud je utvrdio da su svi izneseni navodi Dnevnog avaza neistiniti jer istinitost istih tuženi nisu dokazali nijednim dokazom tijekom postupka'', naveo je u priopćenju Ureda člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

No, Avaz je najavio kako će se ''žaliti na presudu protiv Dnevnog avaza donesenu zbog kritike nesposobnog političara''.

''Ali, Redakcija Dnevnog avaza poručuje da Izetbegovićevo samohvalisanje presudom protiv medija, pri čemu i ne spominje naslov teksta o kojem se radi, neće zaustaviti Avaz u antikorupcijskoj kritici vlasti i političara koji već 20 godina Bosnu i Hercegovinu vode u zaostajanje, siromaštvo i ka retrogradnim političkim procesima i sustavima'', navodi se u priopćenju uređivačkog kolegija novina.

''Obavještavamo javnost da Izetbegović krije izgubljene sporove i presude protiv njegove stranke i njemu lojalnih medija, a zbog pisanja neistina o Avazu'', navodi se u priopćenju sarajevskih novina.

Podsjećamo, Avaz nije prezao pisati o Izetbegoviću u ovoj izbornoj godini prilično negativno, a upečatljiv je serijal tekstova o prikupljanju pomoći u Turskoj tijekom rata u kojima je Avaz Izetbegovićevoj obitelji prišio epitet ''gospodara bosanskih prstenova'' aludirajući na to da su za pomoć, osim novca, ljudi u Turskoj tada darivali i nakit.

Avaz je u moru tekstova o Izetbegoviću i SDA pisao i o Bakirovoj Supruzi Sebiji, pa su čitatelji na duplerici mogli pročitati kako ''samozvana prva dama Bošnjaka na sebi nosi 20.000 KM''.

Kopirati
Drag cursor here to close