Kiše će ocijeniti radove

Asfalt je 'debel' 12 centi, a šaht je na mjestu

Vijesti / Flash | 13. 08. 2012. u 09:11 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šaht, koji je propao u Zagrebačkoj ulici nije bio zahvaćen radovima na rekonstrukciji ulice, jer je u ugovoru između Grada i izvođača radova obuhvaćena samo rekonstrukcija asfalta i pločnika'', rekao je za Bljesak.info Rajko Udovičić, direktor tvrtke za nadzor radova ZT Tehnozaštita.

Prema njegovim riječima, nakon što je došlo do propadanja šahta, mostarski Vodovod uputio je zamolbu izvođačima radova da saniraju štetu, budući da je gradska administracija na odmoru i da bi potrajala predugo koordinacija između Grada i Vodovoda.

''Betonska konstrukcija je izlivena i u petak je izvršena sanacija. Riječ je o fekalnoj kanalizaciji koja je u nadležnosti Vodovoda i koja nije obuhvaćena ovim radovima, ali je na zamolbu izvođač radova pripremio betonsku konstrukciju i postavio ju'', rekao je Udovičić.

Iz Odjela za kanalizacije mostarskog Vodovoda nismo mogli dobiti informaciju o spornom šahtu niti o eventualnoj zamolbi, jer nam je rečeno da su oni koji mogu davati izjave na godišnjem odmoru.

Zbog godišnjih odmora nismo bili u mogućnosti dobiti ni mišljenje Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Ranije je voditelj projekta Službe za građenje infrastrukturnih objekata, Branko Gašpar, rekao kako bi, ukoliko ne bude nenadanih problema, mostarske ulice trebale imati novo lice za manje od tri mjeseca.

S druge strane, Udovičić kaže kako se i u drugim dijelovima grada radnici na rekonstrukcijama ulica susreću s iznenadnim problemima. Tako su se na vrhu Dubrovačke ulice, gdje se gradi kružni tok, pojavile podzemne vode, a mostarski Vodovod je iskazao potrebu za zamjenom dotrajalih cijevi.

Na pitanje o zamjerkama za debljinu nanošenog asfalta, Udovičić kaže kako postoje mjerenja i da se mjerenje može uvijek naručiti.

''Debljina asfalta je 12 centimetara. Prvi sloj je osam centimetara, a završni sloj četiri'', rekao je Udovičić dodavši kako će tako biti u svim ulicama koje se rekonstruiraju.

Podsjećamo, nakon završetka rekonstrukcije Zagrebačke ulice, na sredini prometnice došlo je do propadanja šahta što je kod građana izazvalo sumnju u kvalitetu izvođenja radova. Odgovorni tvrde kako se sve radi po pravilima i da se rješavaju svi usputni problemi. No, vrijeme će najbolje pokazati je su li radovi, osim vizualno, i stvarna promjena na bolje. Mostarske kiše najbolja su provjera za gradske prometnice.

Kopirati
Drag cursor here to close