kriza

Amerikanci više ne vole Hillary

Vijesti / Flash | 05. 09. 2015. u 09:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularnost kandidatkinje Demokratske stranke za predsjedničke izbore u SAD 2016.godine Hillary Clinton prolazi kroz veliku krizu, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Galup. Prema rezulatima istraživanja, trenutno, 41 posto odraslih Amerikanaca ima pozitivno mišljenje o njoj.

Agencija podsec´a i da je najvec´i rejting Clinton imala 1998. godine i to od 67 posto, nakon skandala kada je objavljena ljubavna afera njezinog supruga, tadašnjeg predsednika SAD Billa Clinotna sa mladom stažisticom u Bijeloj Kuc´i Monicom Lewinski, da bi on pao na 44 posto kada je podnio ostavku ne mjesto predsjednika.

Dok je bila državna tajnica u administraciji predsjednika Baracka Obame, njezin rejting nikada nije pao ispod 60 posto, navodi se u priopćenju Galupa i dodaje da je po izlasku iz kabineta i po povratku na političku scenu, njezin rejting počeo opadati.

Galup navodi i da je njezin glavni protivnik na predstojec´im predsjedničkim izborima, senator Bernnie Sanders uživa 46 posto podrške građana.

Anketa je provedena telefonskim putem od 19. kolovoza do 1. rujna na slučajnom uzorku 1.000 Amerikanaca koji se identificiraju kao demokrati iz svih 50 država, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close