Kritika

Amerika želi isprovocirati rat u europi

Vijesti / Flash | 09. 02. 2015. u 09:12 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liderica francuskog Nacionalnog fronta Marine Le Pen oštro je kritizirala način rješavanja ukrajinske krize ističući da SAD želi isprovocirati rat u Europi.

"Rješavanje ukrajinske krize je veoma kompleksan proces. Ipak, smatram da se ona može riješiti, dajući toj zemlji neutralan status", smatra Le Pen.

Ona je naglasila da je u Ukrajini u tijeku "građanski rat", gdje vlada u Kijevu bombardira civile, a nitko ne govori o toj skandaloznoj realnosti.

"To je zločin koji bi trebao izazvati ogorčenje kod svih zaštitnika ljudskih prava", napomenula je Le Pen.

Ona je kritizirala i odnos europskih političara prema ukrajinskoj krizi ocijenivši da su oni pod utjecajem SAD.

"Kada je u pitanju Ukrajina, ponašamo se kao sluge Amerikanaca. Europski dužnosnici nemaju mudrosti da se odupru nametanju američkih stavova", navela je Le Pen na svom nalogu na "Twitteru".

Ona je napomenula da SAD, svojom namjerom naoružavanja Ukrajine, pokušavaju isprovocirati rat u Europi i da ona ne vjeruje da na istoku Ukrajine ima ruskih trupa, prenosi ruski informativni portal "Sputnjik".

"SAD želi dovesti NATO do ruske granice. Oni već dugi niz godina pokušavaju povećati svoj utjecaj u istočnoj Europi. SAD radi na tome da Ukrajina uđe u NATO, što ima za cilj i sadašnja ukrajinska vlada", navela je Le Pen.

Prema njenom mišljenju, najbolja solucija za ukrajinsku krizu je raspoređivanje plavih šljemova, ali je problem u tome što je potreban dogovor u okviru Savjeta sigurnosti UN-a, dakle s SAD-om.

Liderica Nacionalnog fronta istaknula je da se zalaže za približavanja stavova s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenio je francuski RTL.

"Putin bi trebalo biti partner, ali on to nije. Već godinama se protiv Rusije vodi neka vrsta hladnog rata. To nije dobro kako na ekonomskom planu, jer nama su potrebni dobri odnosi, tako ni na geopolitičkom, jer time guramo Rusiju u ruke Kine"", zaključila je Le Pen.

Kopirati
Drag cursor here to close