U četvrtak

Amerika bombardirala Asadov konvoj u Siriji

Vijesti / Svijet | 19. 05. 2017. u 05:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države su u četvrtak bombardirale konvoj povezan sa sirijskim režimom blizu jordanske granice, ocijenivši ga opasnim za koaliciju protiv skupine Islamska država, rekao je jedan dužnosnik američkog ministarstva obrane.

Bombardirani konvoj nije odgovorio na upozorenja da se ne približava snagama koalicije u al-Tanfu, logoru sirijskih pobunjenika koje podržavaju Sjedinjene Države i njihovi saveznici, rekao je taj dužnosnik.

On drži da se radi o incidentu koji ne mijenja strategiju koalicije koja se bori samo protiv džihadista u Siriji. Nismo napali cijeli konvoj, samo neka vozila na čelu, precizirao je taj dužnosnik.

Prije bombardiranja, upozorenja su poslana specijalnom komunikacijskom linijom koju je postavila Rusija, saveznica sirijskog režima, kako bi se izbjegli incidenti između ruskih i zrakoplova koalicije iznad Sirije, dodao je isti izvor. U pokušaju zaustavljanja konvoja, zrakoplovi su također izveli demonstraciju sile i pucnjeve upozorenja.

“Nismo sigurni da se radi o sirijskim snagama, ali u svakom slučaju to su snage koje rade sa Sirijcima”, dodao je. Sjedinjene Države i koalicija ne bombardiraju snage povezane sa sirijskim režimom, osim bombardiranja sirijske zračne baze al-Shayrat koju je SAD bombardirao početkom travnja nakon kemijskog napada koji se pripisuje režimu.

Kopirati
Drag cursor here to close