Dodik

Ako hoće pričati, Izetbegović mora u Banja Luku

Vijesti / Flash | 25. 07. 2016. u 06:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska potpisala pismo namjere MMF-u i da je sada na potezu Federacija BiH te kako ga do sada nitko nije kontaktirao za sastanak SDA i SNSD-a koji je jučer najavio predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Dodik je, prenosi Oslobođenje dodao kako ne namjerava ići u Sarajevo jer je odlazak predstavnika ove stranke u FBiH već jednom bio zloupotrijebljen. Spreman je sastati se s Bakirom Izetbegovićem, ali u Banja Luci.

''Nitko me nije kontaktirao i ne znam o čemu Zvizdić govori. Mislim kako za tim sastankom nema potrebe na stranačkoj razini. Postoje druga pitanja koja bismo na razini stranaka mogli razmatrati, ali kada je riječ o pismu namjere tu je sve jasno – to je stvar institucija. Ne ovisimo o MMF-u i možemo, naravno u otežanijim okolnostima, servisirati sve svoje stvari'', izjavio je Dodik.

Rekao je kako su se prije nekoliko dana suradnici iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića raspitivali o mogućnosti sastanka, te da je spreman da se sastane sa Izetbegovićem, ali u Banja Luci.

''Neka izvoli u Republiku Srpsku, možemo se sastati u mom uredu, pričati o institucionalnim vrijednostima, a kao stranka, SNSD nema namjeru praviti nikakve koalicijske dogovore sa SDA, niti ima namjeru ulaziti u zajedničke institucije koje pokazuju svoju nesposobnost i koje su postale remetilački faktor ukupnog stanja i odnosa u BiH'', naglasio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close