Postizborna križaljka

Ako će SNSD u državnu vladu, SDS neće

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 14:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić izjavio je danas u Sarajevu da ova stranka neće sudjelovati u vlasti na razini BiH ukoliko u nju uđe SNSD.

Govoreći o zasjedanju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u odsustvu zastupnika SNSD-a, Bosić je rekao da je "SNSD već ranije najavio da će blokirati rad ovog doma".

"Pozivam ih da rade u interesu građana koji su ih izabrali, jer su svojim izostankom sa sjednice doma ukinuli mehanizam entitetskog glasovanja i samim tim zaštite interesa Republike Sprske od potencijalno štetnih odluka koje se u ovom slučaju mogu donijeti", dodao je Bosić.

On je kao primjer naveo prijedlog zakona o dodatnim naknadama u pravosuđu koji bi danas mogao biti usvojen zbog neprisustva članova Kluba zastupnika SNSD-a.

"Zajedno smo bili protiv toga i zaustavili ovaj zakon entitetskim glasovanjem, ali će zbog njihovog odsustva taj zakon proći. Takvih slučajeva će biti sve više i više, i to je razlog zbog kojeg ih pozivamo da rade svoj posao", kaže Bosić.

No, iz SNSD-a je poručeno kako ipak neće ući u državnu vlast.

Kopirati
Drag cursor here to close