tožu

Akcija 'Žuto': Prevoditelj u Ministarstvu uhvaćen s drogom

Vijesti / Crna Kronika | 25. 10. 2016. u 11:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv Vladimira Lalovića, zaposlenog kao prevoditelja u Ministarstvu prometa i komunikacija BiH, koji je nedavno uhićen u akciji 'Žuto' koju su proveli pripadnici MUP-a ŽS, Igor Pejić, tajnik ministarstva, danas je pokrenuo disciplinski postupak, piše "Avaz".

Tu informaciju je potvrdio i sam Pejić. U prijavi se navodi da je Lalović prekršio pet odredbi zakona o državnoj službi čim je nanio štetu i ugledu ove institucije.

Disciplinski postupak je proslijeđen Agenciji za državnu službu koja ima obavezu da formira komisiju koja će postupak i provoditi. Ako se utvrdi Lalovićeva odgovornost, prijeti mu ili ukor ili otkaz s posla.

Ministarstvo prometa BiH postupilo je po prijavi Tužiteljstva ŽS koje ih je obavijestilo da je Lalović lišen slobode 22. rujna ove godine u istrazi koju su Tužiteljstvo i MUP Županije Sarajevo provodili zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga. Kasnije je on pušten da se brani sa slobode, dok je protiv njega Tužiteljstvu ŽS upućena kaznena prijava.

Zanimljivo je da je nekoliko dana prije Lalovićevog uhićenja, pomoćniku ministra Željku Kneževiću nestao mobitel, a koji su policajci pronašli i oduzeli prilikom pretresa i uhićenja u akciji 'Žuto'.

Kopirati
Drag cursor here to close