Zajednička akcija

Akcija 'Šetač 2': U Hrvatskoj i BiH uhićeno 25 trgovaca drogom

Vijesti / Crna Kronika | 12. 06. 2014. u 09:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijske agencije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore u zajedničkoj su akciji provedenoj u srijedu prekinuli međunarodni lanac trgovine narkoticima pri čemu je u BiH uhićeno 15, a u Hrvatskoj deset osoba, objavili su u četvrtak mediji u BiH pozivajući se na službene izvore.

U akciji naziva 'Šetač 2' međunarodna kriminalna skupina je krijumčarila opojne droge u proteklih šest mjeseci s područja Crne Gore u BiH i Hrvatsku. Utvrđeno je da je u tome razdoblju prokrijumčareno 100 kilograma 'skunka' i veća količina cigareta. U usporednoj akciji, kako su pojasnili iz Državnog odvjetništva BiH, hrvatska policija je uhitila 10 osoba, uglavnom s područja Dubrovnika.

Tijekom policijske akcije u BiH uhićeno je 15 osoba, dok se prvoosumnjičeni inicijala S. P. i još dvije osobe od ranije nalaze u bijegu.

Po izvještaju policije Republike Srpske još uvijek se traga za četiri osobe koje se, također, sumnjiče da su članovi organizirane kriminalne skupine, prenosi Hina.

'Hrvatska policija lišila je slobode jednu osobu koja je državljanin BiH i ima mjesto prebivališta u BiH, a koja je povezana s ovom skupinom', rekla je glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja.

Po njezinim riječima, hrvatska je policija uhitila ukupno deset osoba u jučerašnjoj akciji.

Na području Republike Srpske u pretresima je oduzeto, među ostalim, i pet automobila, 2,5 kilograma eksploziva i drugo oružje.

Sve osumnjičene osobe ispitat će istražni tim Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal te korupciju Državnog odvjetništva BiH, nakon čega će donijeti odluku protiv koliko uhićenih osoba će uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora.

Akcija 'Šetač 2' je nastavak prošle godine započete akcije u kojoj je privedeno više od 50 osoba, a cijela akcija uhićenja i pretraživanja odigrala se u četiri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Vrijednost zaplijenjene droge tada je procijenjena na više od 5,5 milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close