Trebinje, Banja luka

Akcija Maska: Uhićenja policajaca zbog organiziranog kriminala

Vijesti / Crna Kronika | 21. 05. 2015. u 07:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcijom "Maska", koja se od jutros provodi na području Banja Luke i Trebinja, obuhvaćeno je 17 osoba, među kojima su četiri policijska službenika.

''Te osobe se sumnjiče da su uključene u organizirani kriminal u vezi s krijumčarenjem droge, oružja, odnosno krivično djelo posjedovanje oružja'', potvrdio je direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić.

Vasić je u izjavi novinarima potvrdio kako je policija RS-a, u suradnji s hrvatskom policijom, posljednjih šest mjeseci, a u BiH pod nadzorom Tužiteljstva BiH, provodila aktivnosti koje su rezultirale uhićenjima nekoliko osoba i pretresima objekata.

Podsjećamo, z MUPRS-a je ranije potvrđeno da je na područjima centara javne sigurnosti Banja Luka i Trebinje u tijeku uhićenje više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, zbog sumnje da su umiješani u kaznena djela organizirani kriminal.

Ovu akciju, kodnog naziva "Maska“, od rano jutros provode policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUPRS-a, u suradnji s policijskim službenicima Centra javne sigurnosti Trebinje i Jedinice za profesionalne standarde.

Akcija se provodi pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH u cilju dokumentiranja kaznenog djela "organizirani kriminal“, a u vezi s kaznenim djelima "neovlašteni promet opojnih droga“ i "krijumčarenje“, izvršenih, u posljednjih šest mjeseci na području Trebinja, Bileće, Berkovića i Dubrovnika.

Navedene aktivnosti se koordinirano provode s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

U sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima policija u Dubrovniku provodi uhićenja, potvrđeno je u četvrtak ujutro u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s "dugim cijevima”, a kako se doznaje, riječ je o akciji USKOK-a.

"Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti USKOK-a", kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak nakon policijske akcije i uhićenja u Dubrovniku kako je "sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi."

Ostojić je to izjavio u povodu međunarodne akciju suzbijanja trgovine narkoticima koju policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Ostojić je to odgovorio novinarima pred Banskim dvorima na upit zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o akciji razbijanja trgovine kokainom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close