Podrujčje Zenice

Akcija 'Golf': Slobode lišeno 15 osoba

Vijesti / Flash | 24. 10. 2014. u 17:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru združene policijske akcije kodnog naziva 'Golf', pripadnici policijskih timova MUP-a ZDŽ u jutarnjim satima su izvršili istovremene pretrese na osamnaest lokacija na području Zenice i na jednoj lokaciji na području Viteza.

Pretresi su nastavljeni u tijeku dana kada su nastupila i lišenja slobode osoba, koja se sumnjiče za otuđenje putničkih vozila, zloupotrebu opojnih droga, nelegalno posjedovanje oružja i iznude.

Aktivnosti koje su dosad poduzete u okviru ove akcije rezultirale su lišenjem slobode petnaest osoba, pronađena su i oduzeta dva putnička vozila, određena količina opojnih droga, novca, oružja i municije, veći broj mobilnih aparata i ‘sim kartica’, dijelovi putničkih vozila, te alat za krivotvorenje oznaka na vozilima, kao i drugi predmeti za koje se sumnja da potiču iz kaznenih djela počinjenih od strane osoba lišenih slobode.

Na navedenim lokacijama obavljeni su pretresi stambenih objekata, poslovnih prostorija, vozila i pokretnih stvari s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Policijski timovi su jutros na svim lokacija otkrili lica koja su predmet akcije, lišili ih slobode, a nakon izvršenih pretresa privedeni su u službene prostorije Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

U akciji 'Golf' angažirano je preko stotinučetrdeset policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije, MUP-a Srednjobosanske županije i MUP-a Tuzlanske županije, a akcija je isključivo usmjerena na lociranje i lišenje slobode lica koja se sumnjiče za krađu putničkih vozila, zloupotrebu opojnih droga, nelegalno posjedovanje vatrenog oružja i drugih kaznenih djela.

Tijekom akcije nadzor i rad policijskih službenika koordinirao je pratio tim tužitelja Županijskog tužiteljstva ZDŽ za područje Zeničko-dobojske županije i Srednjobosanske županije, dok aktivnosti u Tuzlanskoj županiji prati i nadzire tim tužitelja Županijskog tužiteljstva TŽ.

Policijskih timovi, koji sudjeluju u akciji 'Golf', nastavljaju sa aktivnosti koje se poduzimaju po nalozima i uputama tužiteljskog tima Kantonalnog tužiteljstva ZDŽ, koji i rukovodi aktivnostima što se poduzimaju na području Zeničko-dobojske županije.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije na dalje postupanje, pripćeno je Agenciji FENA, iz Odjela za javnost policije MUP-a ZDŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close