Pranje novca

Akcija Gibraltar: SIPA Prlića privela u mraku

Vijesti / Flash | 22. 10. 2014. u 18:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor HT Eroneta Stipe Prlić priveden je iz Mostara u večernjim satima u prostorije Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sarajevu.

Zanimljivo, u trenutku njegovog dovoženja, u ulici u kojoj se nalazi SIPA nestalo je struje tako da mnogobrojne novinarske i fotoreporterske ekipe nisu imale priliku snimiti dovođenje čelnog čovjeka HT Eroneta.

Također, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH priopćila je večeras da je u akciji kodnog naziva "Gibraltar" uhićen i Senad Zaimović.

Podsjetimo, u velikoj policijskoj akciji koja je u srijedu provedena u Bosni i Hercegovini uhićeni su direktori telekom tvrtke HT Eronet Stipe Prlić i Zoran Bakula te još sedam osoba uključujući i Nevena Kulenovića, direktora marketinške agencije koja je zaključivala velike poslove otkupa prava na prijenose značajnih sportskih natjecanja te Lajlu Torlak, direktoricu TV Pink BiH.

"Riječ je o osobama osumnjičenim za kaznena djela organiziranog kriminala u svezi sa zloporabom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilijunskim iznosima", pojašnjeno je iz državnog odvjetništva.

Državno odvjetništvo BiH navodi kako se provodi intenzivna istraga u kojoj je ostvarena i međunarodna suradnja policijama i pravosuđima drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske s ciljem otkrivanja i dokumentiranja počinjenih kaznenih djela.

Istaknuto je kako su financijskim malverzacijama koje su predmet istrage proračun BiH i njeni građani oštećeni za višemilijunske iznose.

Kopirati
Drag cursor here to close