Akcija SIPA-e

Akcija Druker: Mjesec dana pritvora za Iličića i Smajlovića

Vijesti / Flash | 25. 01. 2015. u 21:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je večeras jednomjesečni pritvor zaposlenom u ovoj pravosudnoj instituciji Muji Smajloviću i Robertu Iličiću, osumnjičenim za organizirani kriminal i korupciju, rekla je Srni glasnogovornik Suda Aida Delić-Volaš.

"Pritvor je određen zbog bojazni da bi Smajlović i Iličić mogli uticati na svjedoke, pomagače ili prikrivače počinjenog kaznenog djela, te da bi mogli uništiti dokaze u vezi sa ovim predmetom", navela je ona.

Smajlović i Iličić uhićeni su prije dva dana u akciji SIPA-e kodnog naziva "Druker". Smajlović je jedan od istražitelja Tužiteljstva BiH, a osumnjičen je da je odavao podatke Iličiću. U Sudu BiH jutros je održano ročište o prijedlogu Tužiteljstva BiH, koje Smajlovića i Iličića osumnjičilo za organizirani kriminal i korupciju, prenijela je Srna.

Ročište je trajalo skoro dva sata, a Smajlovićev odvjetnik Vlado Adamović rekao je da Tužiteljstvo BiH njegovog klijenta osumnjičilo za odavanje podataka Tužiteljstva. Prema njegovim riječima, takvi dokazi zbog tajnosti istrage nisu jutros prezentovani. "Za sada postoji osnovana sumnja da je zaposleni u Tužiteljstvu uradio nešto što je kazneno djelo", rekao je Adamović i dodao da se Smajlović nije obraćao Sudu BiH, jer se suglasio sa stavom obrane.

Iličićev odvjetnik Sead Temim rekao je da je njegov klijent osumnjičen za nedozvoljen promet vojnom opremom i eksplozivnim sredstvima. On je negirao da su razlog uhićenja optužbe u vezi sa narkoticima, kako što se do sada navodilo u medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close