SIPA

Akcija Coral: Pao još jedan član zločinačke organizacije koji je primao mito

Vijesti / Flash | 27. 11. 2015. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku aktivnosti u okviru akcije Coral, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su na području Sarajeva uhitili J.Č. (1961).

J.Č. se sumnjiči da je kao član zločinačke organizacije počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi i druga kaznena djela.

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode predata je sinoć na dalje postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo, po čijoj naredbi je i lišena slobode.

Podsjećamo, u akciji Coral, koja je realizirana 8. listopada ove godine, slobode je lišeno deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima poreska utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i dr.

Istog dana pretreseni su objekti na deset lokacija, s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.
Aktivnosti na tom predmetu se nastavljaju, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close