Operacija srca

Ajanović: Faruk Balijagić nije pobjegao, u Hrvatskoj je zbog liječenja

Vijesti / Flash | 04. 04. 2016. u 19:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik Faruka Balijagića Mirnes Ajanović priopćio je da njegov branjenik nije pobjegao u Hrvatsku već da se nalazi u toj zemlji zbog postoperativnih komplikacija nakon teške i rizične operacije srca.

O promjeni adrese prebivališta uredno je obaviješten Županijski sud u Sarajevu, naveo je također branitelj.

"U svojstvu odvjetnika branitelja Faruka Balijagića, obavještavam javnost da je Tužiteljstvo Sarajevske županije obmanulo javnost svojim priopćenjem u kojem navodi da je Balijagić pobjegao u Hrvatsku", citat je iz Ajanovićevog današnjeg priopćenja.

''Nijedan pravosudni organ u Bosni i Hercegovini nije Faruku Balijagiću izrekao bilo kakvu zabranu ni ograničenje slobode kretanja te je on kao slobodan građanin, ujedno i državljanin Republike Hrvatske, zbog pogoršanog zdravstvenog stanja zatražio liječničku pomoć u klinici koja je u stanju omogućiti mu odgovarajuću liječničku njegu'', ustvrdio je također Ajanović.

"Činjenično stanje da Faruku Balijagiću nije izrečena mjera zabrane kretanja i da se kao slobodan građanin može kretati gdje želi, što mu jamči Ustav BiH i Europska konvencija o ljudskim pravima, dokazuje da je Tužiteljstvo Sarajevske županije obmanulo javnost svojim priopćenjem da je Balijagić pobjegao iz Bosne i Hercegovine", riječi su branitelja Mirnesa Ajanovića.

Kopirati
Drag cursor here to close