Mostar

Account: U MUP-u HNŽ svega 4 osobe rade na borbi protiv korupcije

Vijesti / Flash | 07. 07. 2014. u 16:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas u organizaciji Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT i uz podršku Grada Mostara održana javna debata pod nazivom: 'Pravosuđe - Identificiranje najefikasnijih policijskih i tužiteljskih metoda u otkrivanju i kaznenom progonu koruptivnih kaznenih djela'.

Na debati je sudjelovalo 20-ak osoba – predstavnika Tužiteljstva i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, te organizacija civilnog društva i medija. Kako je na debati istaknuto, da bi borba protiv korupcije bila efikasnija, neophodno će procesuiranje većeg broja slučajeva korupcije i kažnjavanje i kazneno gonjenje počinitelja koruptivnih radnji.

Međutim, sudionici su istaknuli probleme koji predstavljaju prepreku za to. Tako je na primjer u Hercegovačko-neretvanskoj županiji stanje izuzetno teško jer su u odjelu krim-policije zaposlene samo 4 osobe koje rade na različitim slučajevima: od slučajeva pogrešnog parkiranja do teških slučajeva korupcije i kriminala.

Također, bolja materijalna i tehnička opremljenost policije neophodna je kako bi se povećao kvalitet i mogućnost za obavljanje posla. Istaknuto je i kako je prisutno nezadovoljstvo zbog visine primanja zaposlenih u tužiteljstvu i policiji u odnosu na primanja zastupnika u parlamentu, te kako bi primanja trebala biti vraćena na iznose od 2003. godine.

Debata na istu temu bit će održana u Bijeljini u četvrtak, 10.07.2014., navedeno je iz Account-a.

Kopirati
Drag cursor here to close