Banja Luka

200 novih vozila za policiju RS

Vijesti / Flash | 01. 04. 2014. u 07:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je u ponedjeljak u Banjoj Luci predstavnicima svih organizacijskih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ključeve za 200 novih službenih vozila.

Dodik je istaknuo da u Republici Srpskoj nema organiziranih kriminalnih grupa, te ocijenio da je Policija RS jedna od najboljih u regiji.

"Organizirane kriminalne grupe su profesionalnim radom policije razbijene na području Republike Srpske", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je sadašnja vlast u Republici Srpskoj do sada osigurala 1.900 automobila za MUP, dok su neke ranije vlasti osigurale samo 120 vozila.

"To dovoljno govori o odnosu prema Republici Srpskoj. Ponosan sam što je ova vlast imala obvezu da pomogne rad policije", dodao je Dodik.

On je rekao da će se novim vozilima stvoriti pretpostavke za bolji rad policije, te naglasio da borba protiv organiziranog kriminala i korupcije počinje od policijskih struktura.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je do kraja prvog kvartala ove godine planirano uručenje novih službenih vozila MUP-u.

"To je jedna od mjera, a druga važna stvar bit će vraćanje plaća na raniji nivo svim pripadnicima MUP-a", rekla je Cvijanović.

Ona je ocijenila da će uručenjem novih vozila biti poboljšan rad pripadnika policije.

"Uradit ćemo sve da bi efikasnost MUP-a RS bila što bolja", dodala je Cvijanovićeva.

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić najavio je da će do 1. lipnja biti uručeno još oko 200 vozila pripadnicima policije.

"Na taj način ćemo obnoviti dvije trećine našeg voznog parka, a veoma je važno što je pokrenuta procedura nabavke novih uniformi i opreme za sve pripadnike MUP-a RS", rekao je Jovičić.

On je zahvalio Dodiku i Cvijanović za podršku u opremanju pripadnika MUP-a. Ceremoniji uručivanja novih službenih vozila nazočili su i ministri RS.

Kopirati
Drag cursor here to close