Nastavljaju i dalje

200 dana mostarskih prosvjeda

Vijesti / Flash | 24. 08. 2014. u 20:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u nedjelju održan novi prosvjed. Pred malobrojnim Mostarcima, njih tek desetak, zaštitni znak prosvjeda Muharem Hindić Mušica je iznio već svima poznate stavove.

Prosvjednici i dalje žele promjene u ovom gradu, ali i državi, a od prvog okupljanja i od pokretanja inicijative za prosvjede i kada su prvi prosvjednici blokirali središte Mostara, na Španjolskom trgu je prošlo točno 200 dana.

Na naš upit, prosvjednici su odgovorili kako se od tada pa do danas gotovo ništa nije promijenilo, osim ostavke predsjednika Skupštine HNŽ Ramiza Jelovca. Konkretnih pomaka nabolje nije bilo, a činjenica je da je svakim danom situacija sve gora.

"Skupština jeste primila pisanu peticiju s određenim zahtjevima i na tome je sve ostalo. Nisu se udostojili razgovarati o tome, a o donošenju nekih konkretnih rješenja ne treba ni pričati", rekli su nam prosvjednici.

Tomu u prilog ide i činjenica da se odavno nije održala niti sjednica spomenute Skupštine, a u posljednje vrijeme niti Vlada nema sluha za građane, govore frustrirani građani.

"Nadamo se da će poslušati glas naroda, kako se nemile scene iz veljače ne bi ponovile. Nadamo se također da se neće čekati novi 7. veljače kako bi stanje postalo toliko nepodnošljivo da se ponovno krene u obračun s policijom i vladajućim političkim strukturama", govore prosvjednici.

Ddodaju kako će dok vlast ne počne raditi svoj posao i ponašati se odgovorno prema onima koji su ih birali, prosvjedi u Mostaru trajati.

Kopirati
Drag cursor here to close