hav jes no

150 državnih službenika naučilo engleski jezik

Vijesti / Flash | 27. 04. 2016. u 10:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu provođenja IPA projekta Jadranske prekogranične suradnje "Adriatic Governance Operational Plan" (Adri Gov), 150 državnih službenika i namještenika uspješno je završilo tečaj engleskog jezika, rekao je danas u izjavi za novinare ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović u povodu završetka spomenutog projekta.

Po njegovim riječima projekt "Adri Gov" započeo je tijekom listopada 2012. godine, njegov sveukupni proračun iznosi 3.346.712 eura, a zemlje partneri su bile Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija i Crna Gora. Voditelj projekta bila je talijanska regija Molise.

''Cilj ovog projekta bilo je definiranje i implementiranje "Adri Gov" plana kako bi se promovirala suradnja i zajednički model upravljanja na Jadranskom području, kroz identificiranje i diseminaciju najboljih praksi i poticanje zajedničkih inicijativa'', kazao je ministar Hadžović, te je dodao kako je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a jedan je od partnera projekta.

Po njegovim riječima Ministarstvo je u sklopu projekta, pored zajedničkih, provelo i nekoliko specifičnih aktivnosti, kao što su obuke o komunikacijskim vještinama, organizirana je dvodnevna konferencija o ulozi jezika i kulture u jačanju međuregionalne suradnje, seminari te snimanje dokumentarnog filma o kulturnim znamenitostima HNŽ-a. Također, organizirane su i aktivnosti vezane za kulturnu promoviranje, s ciljem jačanja europskog identiteta i daljeg jačanja međukulturalnog dijaloga, tolerancije i poštivanja različitosti.

''Siguran sam da smo ponosni na ono što smo uradili, iza nas ostaju konkretni rezultati'', kazao je Hadžović.

Tijekom otvaranja završne konferencije IPA Projekta Adri Gov nazočne je pozdravio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

''Želim se posebno zahvaliti ministru Hadžoviću koji je uspješno priveo kraju "Adri Gov" projekt. Siguran sam kako Ministarstvo i druga županijska tijela neće stati na ovom projektu već će se još intenzivnije uključivati u europske projekte kroz koje promičemo razmjenu iskustava s partnerima, ali i univerzalne europske vrijednosti kojoj težimo'', kazao je Herceg.

Dodao je kako će Vlada uložiti dodatne napore da kroz prekograničnu i međuregionalnu suradnju omogući promoviranje, gospodarskih, kulturnih, prirodnih i drugih resursa, ali ne samo promoviranje već i njihovo održivo korištenje.

Kopirati
Drag cursor here to close