Predvodnici na slobodi

14 godina zatvora: Pohvatani su i osuđeni uglavnom antiglobalistički amateri

Vijesti / Flash | 14. 07. 2012. u 19:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravomoćne kazne talijanskog Vrhovnog kasacijskog suda za divljanje razularenih “prosvjednika”, nazvanih najčešće black block, po ulicama Genove za sastanka na vrhu G8, stigle su 11 godina nakon tog rusvaja s golemom materijalnom štetom i s jednim ubijenim, te samo nekoliko dana poslije pravomoćnih presuda za uzvratno policijsko nasilje - i to ne nad pripadnicima “black blocka” nego nad mirnim prosvjednicima.

Onima koji su uhvaćeni da su razbijali izloge i ubacivali Molotovljeve koktele kao prosvjed protiv globalizacije kazne su primjerne, čak drakonske.

Francesco Puglisi dobio je 14 godina tamnice, Vincenzo Vecchi 12 i pô, Marina Cugnaschi i Luca Finotti po 11 i pô, Alberto Funaro 10 godina, Ines Morasca 6 i pô godina.

Za još pet osuđenika presuda je vraćena drugostupanjskom sudu, ali samo da im uračuna olakotnu okolnost povođenja za gomilom. Za to vrijeme će još ostati na slobodi, a oni s fiksiranom presudom idu odmah u zatvor.

Pohvatani su i osuđeni uglavnom amateri koji su se priključili divljacima, listom nekažnjavani - a ne organizatori i predvodnici black blocka, koji su svojim pojavljivanjem i iščezavanjem izludjeli policiju.

Kopirati
Drag cursor here to close