Birački popis

130 mrtvih trebalo glasovati u Stocu

Vijesti / Flash | 15. 02. 2017. u 08:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na biračkom popisu za izbore u Stocu bilo je, za sada je utvrđeno, 130 mrtvih, i oni su uklonjeni s popisa, rekao je za Dnevnik.ba član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Vlado Rogić. Dodao je kako će se birački spiskovi pregledavati sve do nedjelje i sve osobe za koje se utvrdi da su mrtve bit će uklonjene s popisa.

Naime, izaslanstvo SIP-a BiH, na čelu s predsjednicom Irenom Hadžiabdić, danas je boravilo u radnoj posjeti Stocu, budući da se ponovljeni lokalni izbori u ovoj općini održavaju u nedjelju, 19. veljače.

Rogić je rekao kako je SIP zadovoljan pripremama za nedjeljne izbore te da se sve pripreme odvijaju po planu te da je u tijeku obuka članova Općinskog izbornog povjerenstva.

''Nakon što se ova obuka dovrši tijekom srijede i četvrtka, za petak je predviđena obuka predsjednika biračkih odbora i nakon tog će sve biti spremno za održavanje izbora'', rekao je Rogić.

Naglasio je kako se posebno raspravljalo o biračkim popisima te da je SIP u suradnji s Agencijom za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) utvrdio kako je na popisu bilo 130 mrtvih osoba. Prema informacijama iz OIP-a, ukupan broj mrtvih osoba na biračkim popisima nija značajno veći od te brojke.

''Utvrđeno je i kako lokalni OIP nije imao veze s tim te da se radi o propustima drugih nadležnih agencija. Pored toga, zadovoljni smo i radom zamjenskih članova OIP-a'', izjavio je Rogić te dodao kako će na sam dan održavanja izbora u Stocu na svakom biračkom mjestu biti prisutna i osoba iz SIP-a koja će nadzirati ali i pomoći da se izborni proces nesmetano odvija.

Kopirati
Drag cursor here to close