Istraga

10 mjeseci zatvora zbog primanja dara; Nastavlja se istraga protiv policijskog zapovjednika

Vijesti / Crna Kronika | 21. 04. 2017. u 23:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski sud Živinice je po optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Reufa Avdibašića, direktora Šumskog gazdinstva Kladanj (JP Šume TŽ) i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci zbog kaznenog djela 'Primanje dara ili drugih oblika koristi'.

Također, presudom je Avdibašiću izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja svake rukovodne dužnosti u periodu od tri godine, te se oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelom u iznosu od 1.600 eura.

Podsjećamo, u optužnici ovog Tužiteljstva se Reufu Avdibašiću na teret stavilo da je od rujna 2016. do ožujka 2017. godine u više navrata i u različitim iznosima primio ukupno 1.600 eura dara od direktora jednog gospodarskog društva iz Gračanice kako bi pogodovao i zaposlenicima nalagao da se ovom poduzeću po ubrzanoj dinamici i izvan utvrđenog redoslijeda vrši isporuka kvalitetnijih drvnih sortimenata, a na štetu drugih drvoprerađivača koji posluju sa ovim šumskim gazdinstvom.

Ovo Tužiteljstvo nastavlja provoditi istragu protiv Reufa Avdibašića u predmetu u kojem je osumnjičen da je kao direktor ŠG Kladanj počinio i kazneno djelo 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'.

Također, istraga se nastavlja i u drugom predmetu vezanom za ŠG Kladanj, u kojem su osumnjičeni Halim Avdibegović - šef tehničke službe u ovoj firmi i Džavid Avdibašić - zapovjednik Policijske postaje Kladanj.

Avdibegović je osumnjičen da je počinio kazneno djelo 'Odavanje službene tajne' u sticaju sa kaznenim djelima 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja' i 'Primanje dara ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem'. Avdibašić je osumnjičen da je, radeći kao zapovjednik Policijske postaje Kladanj, počinio kazneno djelo 'Odavanje službene tajne', priopćeno je iz župaijskog tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close