Topala

Zvonimir Begić – Ćunda prvi pobjednik footgolf turnira u Posušju

Sport / Flash | 06. 07. 2015. u 04:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Footgolf je stigao u Hercegovinu! Sport koji je spoj golfa (teren, pravila, odijevanje) i nogometa (lopta, šutiranje) doživio je svoju spektakularnu premijeru u Posušju i nadmašio sva očekivanja.

Golf teren „Topala“ bio je po prvi put domaćin footgolf turnira Posušje Open 2015. na kojem je nastupio 51 natjecatelj iz BiH i Hrvatske. Ovo je ujedno prvi odigrani turnir u footgolfu na prostoru cijele Bosne i Hercegovine.

Na početku sve nazočne su pozdravili Mate Nenadić, koji je organizator turnira i veleposlanik footgolfa u BiH, i koji je objasnio pravila igre, te ispred općine Posušje predsjednik Vijeća Ivan Lončar, koji je i sam zaigrao ovu zanimljivu i zabavnu igru. 

Iako je rezultat bio u drugom planu, jer najvažnija je bila promocija ove nove sportske i turističke atrakcije u Posušju i druženje svih natjecatelja, zauvijek će ostati zapisano da je prvi pobjednik footgolf turnira u Posušju bio Zvonimir Begić – Ćunda. On je u je u razigravanju bio bolji od Josipa Barišića koji je završio na drugom mjestu, dok je treći, također nakon razigravanja, završio Dominik Begić. 

''Definitivno ću nastaviti igrati footgolf. Nema sudaca, natjecatelji bodre jedni druge, smijeh i uživancija!" rekao je pobjednik Zvonimir Begić, te dodaje da bi pobjeda bila i uvjerljivija da nije bilo lokalnih cura.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Vedrana Jažo, dok je druga završila Ružica Galić.

Nagrade su uručivali Ivan Lončar, Veljko Lončar, Mate Nenadić i Josip Gaurina, predsjednik footgolf saveza Hrvatske.

Natjecatelji su uživali u ovom spoju rekreacije, sporta i zabave u prekrasnom okruženju golf terena „Topala“.

'Ugodno sam iznenađen footgolfom i uživao sam u svakoj sekundi provedenoj na terenu s ekipom. Bilo je zabavno i uzbudljivo,“ rekao je jedan od natjecatelja.

Niti organizator prvog turnira u footgolfu nije krio zadovoljstvo:

''S obzirom da je riječ o prvom turniru kod nas sretan sam viđenim i ponosan sam na ovoliki odziv igrača. Svi počeci su teški, ali vjerujem da footgolf ima budućnost na ovim prostorima jer se malo tko može pohvaliti igranjem u ovakvim uvjetima i na ovakvom terenu. Ovim putem želim se zahvaliti i golf klubu Posušje koji nam je izašao ususret i dao na korištenje svoj teren. Dobrodošli su svi oni koji se žele baviti ovim sportom, bili oni profesionalci, amateri ili samo rekreativci,“ rekao je Nenandić.

Dodaje, kako se termini mogu rezervirati putem facebook stranice – Footgolf BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close