Pakao u istanbulu

Zvezdaši: Turci su nam prijetili na srpskom i provocirali albanskim i bosanskim zastavama

Sport / Košarka | 22. 11. 2014. u 19:43 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od navijača Crvene zvezde koji je bio u Istanbulu u petak rekao je da su oni od dolaska u Tursku bili na meti napada i da je tijekom cijele utakmice u hali "Abdi Ipekci" bilo vrlo opasno i napeto.

Podsjetimo, u neredima prije utakmice jedan navijač Crvene zvezde ubijen je ubodima nožem.

"Unutra je bio kaos. Čim smo ušli, krenule su prijetnje i napadi na nas. Turski navijači su nas sabili u jedan ugao i konstantno se zalijetali, gađali bakljama, stolicama, topovskim udarima. Bilo je jako neugodno. Sa nama je bilo i žena, pa čak i Turaka, koji su bili zgroženi količinom mržnje u dvorani. Prijetili su nam na srpskom jeziku, pjevale se uvredljive pjesme, mahalo albanskim i bosanskim zastavama", ispričao je Dušan Jovanović za informativni portal Vice Srbija.

Ubijeni navijač Marko Ivković je, kako saznaje Vice Srbija, u Istanbul stigao autom s tri prijatelja. Ubijen je ubodom noža direktno u srce dok se nalazio na začelju kolone blizu dvorane u kojoj se igrala utakmica Eurolige između domaćeg Galatasaraya i Crvene zvezde Telekom.

Kolonu od oko 200 Delija dočekala je policija. Nije im omogućeno da kupe ulaznice niti da uđu u dvoranu. Potom su krenuli napadi domaćih navijača i sukobi sa policijom.

Za to vrijeme, u dvorani se okupilo oko 30 navijača Zvezde koji su pojedinačno kupovali ulaznice i došli do sportske dvorane, navodi taj portal.

Kopirati
Drag cursor here to close