finale

Zvezda i Cedevita počinju borbu za prvi trofej u ABA ligi

Sport / Košarka | 25. 04. 2015. u 08:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicom između Crvene zvezde i Cedevite večeras u Beogradu počinje finalna serija doigravanja košarkaške ABA lige.

Oba kluba izborila su plasman u Euroligu iduće sezone, a u finalu će se boriti za prvi trofej u regionalnom natjecanju.

"Plasmanom u Euroligu ostvarili smo veliki uspjeh, ali naša želja je da uzmemo trofej. Svjesni smo da je Cedevita odlična ekipa i moramo biti koncentrirani kako bismo prvi put osvojili Jadransku ligu. Ne želimo svečarsku atmosferu, pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne mladoj ekipi", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Crveno-beli su u polufinalu eliminirali Partizan sa 3:1, dok je Cedevita poslije velike borbe i preokreta bila bolja od podgoričke Budućnosti (3:2).

"Zvezda je ekipa koja je pravljena za postizanje rezultata, odmorniju su jer nisu imali dugačku seriju, ali kada dođe utakmica to se zaboravlja. Moramo odigrati najbolju utakmicu u sezoni, a to nam ne bi bilo prvi put. U seriji od tri utakmice možemo dobiti jednu, a ukoliko to ne uradimo onda i ne zaslužujemo pehar", rekao je trener Zagrebčana Jasmin Repeša.

Prva utakmica između Crvene zvezde i Cedevite igra se večeras od 21 sat u dvorani Pionir. Iduć susret na programu je sutra, od 20.30, također u Beogradu, a zatim se serija seli u Zagreb.

Ukoliko bude potrebno "majstorica" će se igrati 2. svibnja, opet u Pioniru.

Kopirati
Drag cursor here to close