Uoči bruxellesa

Zukanović: Belgiji nedostaje nekoliko igrača, moramo to iskoristiti

Sport / Nogomet | 05. 10. 2016. u 06:44 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Defanzivac bh. reprezentacije Ervin Zukanović optimist je uoči kvalifikacijskog duela protiv Belgije, na rasporedu u petak u Bruxellesu.

Ističe da je Belgija favorit, ali vjeruje da njegovi suigrači i on uz maksimalan angažman mogu doći do povoljnog rezultata.

“Prije svega najbitnije je da smo otvorili kvalifikacije pobjedom. Napravili smo odličan rezultat pobijedili s visokih 5:0, što nam daje jedan novi motiv i odlično utiče na naše samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu”, ocijenio je Atalantin defanzivac.

“Opuštanja nema, pred nama je sasvim drukčiji protivnik, puno teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivirani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno.”

Belgiju, s kojom su Zmajevi u prošlim kvalifikacijama remizirali i izgubili poznaje, ali ističe da je situacija sada nešto drugačija jer njima nedostaje nekoliko ključnih igrača - De Bruyne, Kompany...

“Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno koncentirano u utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla.”

Očekuje veliki broj navijača BiH u Bruxellesu, što će im predstavljati dodatni motiv.

“Gdje god da smo igrali bilo je naših navijača i nama to nije ništa novo. Nema opterećenja, naprotiv, što dođu u većem broju, bolje je za nas, tako da vjerujem da će atmosfera biti sjajna”, zaključio je Zukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close