Gotova europska avantura

Zrinjski zaustavljen u Sloveniji: Eurogol i penal dovoljni za prolaz Maribora

Sport / Nogomet | 23. 07. 2014. u 19:52 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski nije se uspio plasirati u 3. kolo Lige prvaka. Nakon 0:0 u Mostaru, Maribor je u uzvratu slavio s 2:0 i prošao u sljedeću fazu gdje ga čega Maccabi iz Tel Aviva.

Nažalost, po tko zna koji put u nizu bh. prvak završava nastup u Ligi prvaka još u srpnju, a kao i prije dvije godine opet je za našeg prvaka bio koban Maribor. Slovenski prvak bio je favorit u ovoj utakmici, a to je potvrdio s ovom pobjedom, iako je oba gola postigao iz prekida.

U prvom poluvremenu iz slobodnjaka je pogodio Dare Vršić, a u drugom dijelu jedanaesterac je realizirao Agim Ibraimi. Zrinjski je imao svoje prilike, no u 180 minuta nije uspio postići pogodak Mariboru i morat će se okrenuti domaćem prvenstvu i obrani naslova.

Branko Karačić napravio je nekoliko promjena u odnosu na prvu utakmicu u Mostaru. Umjesto suspendiranog Muminovića zaigrao je Radulović, a umjesto Zlatića od prve minute krenuo je Blaić.

Iako je Maribor od starta preuzeo inicijativu, prvu priliku imao je Zrinjski, no šut Velibora Đurića zaustavio je Jasmin Handanović. Nakon toga su zaprijetili domaći preko Ibraimija i Tavaresa.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, Zrinjski je primio gol – u najgorem mogućem trenutku. Pred kraj poluvremena Graovac je srušio Tavaresa na nekih 20 metara od gola Zrinjskog. Slobodan udarac izveo je Vršič i sjajno pogodio za 1:0.

Šokirani Mostarci mogli su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela dobiti još jedan gol, no Ratko Dujković je zaustavio Ibraimija. Početkom drugog dijela Pero Stojkić propustio je dobru priliku za izjednačenje i onda je pao drugi gol.

Dujković je u 56. minuti je srušio Stojanoviča, a ruski sudac je pokazao na bijelu točku. Makedonski reprezentativac Ibraimi bio je neumoljiv.

U 81. minuti Stevo Nikolić našao se u prilici nakon pogreške domaćina, no njegov šut otišao je preko gola. Samo dvije minute kasnije Mendy je mogao povećati na 3:0, ali Dujković je obranio čisti zicer Francuzu.

Do kraja se rezultat nije mijenjao i Mariborčani su ispunili osnovni cilj – najmanje šest utakmica u Europi. Mostarci su u ovoj utakmici imali čak 61 posto u posjedu lopte, ali su uputili samo jedan šut u okvir vrata. Premalo da se izbaci kvalitetniji protivnik.

Kopirati
Drag cursor here to close