Sarajevo slavilo

Zrinjski zaustavljen u polufinalu Kupa

Sport / Nogomet | 16. 04. 2014. u 17:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine odigran je još jedan veliki derbi između Zrinjskog i Sarajeva.

Nakon prve utakmice bez pogodaka na Koševu, Sarajevo je pobijedilo Zrinjski 3:1 u Mostaru pred 4500 promrzlih domaćih navijača.

Gosti su poveli u 16. minuti preko Miloša Stojčeva, a na 2:0 povisio je Nemanja Bilbija u 80. minuti susreta. Treba reći da je Bilbijin gol pao u trenutku kada su Mostarci potpuno dominirali ispred gola gostiju.

Amer Bekić je smanjio dvije minute kasnije, a konačan prolaz u finale 'Bordo' momčadi donio je Krste Velkoski u sudačkoj nadoknadi. 

Zrinjski je izgubio uvjerljivo u utakmici u kojoj je zapravo dominirao od prve do zadnje minute. Ipak, gosti su prošli zahvaljujući tome što su iskoristili sve svoje šanse, a mogu zahvaliti i Dejanu Bandoviću koji je briljirao na golu, pogotovo u zadnjoj četvrtini utakmice kada je domaćin krenuo u totalnu ofenzivu.

Također, Zrinjski je tek od 70. minute do kraja izgledao kao ekipa koja lovi rezultat, jer sve do tad napadi momčadi Branka Karačića bili su jalovi. Velike šanse promašivali su Crnov, Šćepanović, Simeunović i drugi, ali danas je Bandović bio nesavladiv. Čak i kada bi ga domaći uspjeli svladati ispriječila bi se stativa.

S druge strane, brojni izostanci u zadnjoj liniji Zrinjskog uzeli su danak, jer gosti su na cijeloj utakmici imali četiri ili pet prilika, a postigli su tri gola.

Kod drugog gola Sarajeva dogodio se incident na zapadnoj tribini, točnije ispod svečane lože. Navodno su članovi uprave gostiju temperamentnije proslavili pogodak što se nije svidjelo nekim navijačima ispod njih. Ipak, teže incidente spriječili su redari, a u tom svom metežu mnogi nisu ni primijetili da je Zrinjski postigao gol.
Kopirati
Drag cursor here to close