Slobodan ulaz

Zrinjski uz navijače želi proslaviti rođendan i prvu pobjedu

Sport / Košarka | 24. 10. 2014. u 12:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog vikenda počet će natjecanje u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Igrat će se Liga 13, pa će u svakom kolu jedna ekipa biti slobodna. Slobodna na početku je sarajevska Bosna-Royal kojoj se sasvim “slučajno” dalo vremena da završi svoju fuziju s KK Royal.

Pet najboljih klubova plasirat će se u Ligu za prvaka gdje će im se priključiti Igokea. Među tih pet ekipa svoje mjesto namjerava zauzeti i mostarski Zrinjski.

“S obzirom da se u ligu vratio Čelik koji je sastavio odličnu momčad, ali i Hercegovac sa svojim vrućim terenom, mislim da je liga puno jača nego lani. Puno je ekipa približno iste kvalitete koje računaju na plasman među pet i zato je važno kako će tko krenuti u sezonu. Mi sigurno nećemo se dovesti u situaciju da kao prošle sezone moramo spašavati status u zadnjih nekoliko kola”, kazao je uoči početka sezone trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

Iako su Mostarci tijekom priprema odigrali 11 utakmica, službeni debi protiv Varde imat će novopridošli igrači. “Jedva čekamo da počne liga. Mi novi želimo se na domaćem terenu što bolje pokazati i očekujemo pobjedu. Dobro smo radili, dobra je atmosfera i sve je tu potrebno za pobjedu”, kazao je Šutulović, a Ali Demić, Mostarac koji je došao iz sarajevske Bosne, također očekuje pobjedu: “Ekipa je mlada, ali imamo Vedrana Princa koji može doprinijeti svojim iskustvom. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u subotu”.

Zrinjski je u odnosu na prošlu sezonu ostao bez čak pet igrača (Nikola Lalić, Almir Hasandić, Branimir Mašić, Ivica Petrić i Draško Albijanić), a stigla su petorica novih (Filip Pajević, Mihailo Sekulović, Vedran Princ, Milorad Šutulović i Ali Demić).

“Dobro smo radili i spremno očekujemo početak prvenstva. Mladi igrači koji su ostali tu iz prošle sezone kvalitetno su radili, a novi koji su pristigli donijeli su kvalitetu više. Nadam se da ćemo u Ligi 13 pružiti dobre igre i nadam se dobrom rezultatu”.

Košarkaši Zrinjskog u prvom kolu dočekuju Vardu iz Višegrada. S obzirom da je 22. listopada KK Zrinjski proslavio 22. rođendan iz kluba su odlučili počastiti navijače slobodnim ulazom, a Glomazić se nada da će ih biti što više.

“Varda nam je dužnik iz prošle sezone, jer smo od njih dvaput izgubili s malom razlikom. I oni su potpuno novi, pa ćemo ih podrobnije proučiti na CD-u. Ali, nas u prvoj utakmici zanima samo pobjeda. Svi igrači su spremni i najvažnije je da nema ozljeda”, zaključio je Zoran Glomazić.

Susret Zrinjskog i Varde igra se u subotu u 20 sati.

Parovi prvog kola (subota)
Široki – Spars 18.30
Čelik – Leotar 19.00
Mladost – Sloboda 19.00
Kakanj – Heo 19.30
Zrinjski – Varda 20.00
Građanski – Posušje (nedjelja, 19.00)
Bosna slobodna

Kopirati
Drag cursor here to close