Revanš

Zrinjski u Ljudskom vrtu traži još najmanje četiri europske utakmice

Sport / Nogomet | 23. 07. 2014. u 11:53 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog, aktualnog prvaka BiH, večeras će protiv Maribora igrati revanš susret 2. pretkola Lige prvaka.

Prvi susret odigran u Mostaru prošlog tjedna završio je bez pobjednika (0:0), što izabranicima Branka Karačića daje dobre šanse za ostvarenje pozitivnog rezultata i prolaz u iduće kolo kvalifikacija.

“Rezultat prve utakmice nam je malo povećao izglede, to je logično, ali Maribor i dalje ima ulogu favorita. Hoće li je opravdati, to ćemo tek vidjeti, no sigurno je da je sada još veći psihološki pritisak na našeg protivnika, jer se radi o nokaut fazi. Poraženi klub završava svoj nastup u Europi, a to bi za Maribor bio puno veći udarac nego za Zrinjski”, izjavio je trener Zrinjskog Branko Karačić uoči ove utakmice.

U večerašnjem uzvratu ulog je još veći, jer onaj klub koji izbori prolaz dalje osigurava minimalno još četiri europske utakmice, budući da klubovi koji otpadnu u trećem pretkolu Lige prvaka europski put nastavljaju u play-offu za Europsku ligu.

Zrinjski će opet igrati bez Ivana Crnova, ali i Milana Muminovića koji je isključen u Mostaru. Uz to, Anto Radeljić i Deni Simeunović nisu sto posto spremni.

“Znamo s čime raspolažemo. Zbog crvenog kartona Mumunovića, koji je naš vrlo važan igrač, ćemo biti prisiljeni mijenjati sastav iz Mostara, ali mi smo oslabljeni bili i u prvom ogledu pa smo pokazali da se možemo nositi s favoriziranom protivnikom”, dodao je Karačić.

Ukoliko ''Plemići'' ostvare plasman u treće pretkolo Lige prvaka igrat će protiv izraelskog Maccabija koji je i u drugoj utakmici svladao Santa Colomu. Sinoć je bilo 2:0.

Revanš susret Maribor - Zrinjski počinje večeras u 20 sati na stadionu ''Ljudski vrt'' u Mariboru. Slovenski mediji ne očekuju da će stadion Ljudski vrt večeras biti ispunjen do posljednjeg mjesta, ali ipak očekuju nekih desetak tisuća gledatelja. Očekuje se i nekoliko stotina navijača Zrinjskog.

Susret će suditi ruski sudački trio Sergej Lapočkin, Nikolaj Golubjev i Aleksej Lebedjev.

Kopirati
Drag cursor here to close