andrija anković

Zrinjski svladao Cibaliju za prolaz u finale

Sport / Nogomet | 13. 02. 2016. u 13:57 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši mostarskog Zrinjskog prvi su finalisti 26. međunarodnog memorijalnog turnira 'Andrija Anković' koji se ovog vikenda igra u Gabeli.

Drugoplasirana momčad Premijer lige BiH pobijedila je s 2:1 drugoplasiranu momčad 2. Hrvatske nogometne lige Cibaliju iz Vinkovaca. Po vrlo lošem terenu Zrinjski je do pobjede došao golovima Ognjena Todorovića u 41. minuti, te Jasmina Mešanovića u 56.

U 60. minuti trener Vinko Marinović promijenio je kompletnu momčad osim vratara Gorana Karačića, a druga postava nije se snašla najbolje, pa je Cibalia smanjila preko Josipa Tomaševića.

Vinkovčani su mogli i do izjednačenja, no odlično je branio Karačić. Ipak, u samoj završnici udarac Miloša Filipovića zaustavila je vratnica, pa je ostalo 2:1.

Zrinjski će u nedjelju u 15 sati igrati s pobjednikom dvoboja između domaćeg GOŠK-a i podgoričke Budućnosti, a u 13 sati igra se za treće mjesto. Mostarci će u finalu tražiti četvrti naslov pobjednika turnira.

Treba reći i da su današnju utakmicu promatrale dvije navijačke skupine istog imena – oko par stotina mostarskih Ultrasa i oko pedesetak vinkovačkih Ultrasa.

Kopirati
Drag cursor here to close