shirak - zrinjski

Zrinjski pred prvim testom u sezoni: Plemići traže pogodak za mirniji uzvrat

Sport / Nogomet | 01. 07. 2015. u 20:39 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog u četvrtak će igrati prvu utakmicu u novoj sezoni, ali ujedno i jednu od najvažnijih.

Iako je sam početak sezone, dvomeč sa Shirakom za Zrinjski važan i sa sportskog i s financijskog aspekta. Prevedeno u novac, prolaz u 2. pretkolo Europske lige znači dodatnih 210.000 eura za Zrinjski, uz već “sigurnih” 200.000 koje će dobiti za sam nastup u prvom pretkolu.

To sve govori koliki je ulog za Zrinjski u četvrtak, te za osam dana u uzvratu u Mostaru.

'Jasno je da je osnovni cilj proći u 2. pretkolo, ali vjerujem da smo sposobni to napraviti', kaže trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Protivnik Zrinjskom bit će trećeplasirana momčad armenskog prvenstva, ekipa koja u Europi nema ozbiljnijih dosega, ali i ekipa koju Mostarci respektiraju.

'Vrlo su agresivni, igraju otvoreno i postižu puno golova, ali puno i primaju. Njihov napad bolji je dio njihove ekipe. Obrana nije tako dobra', dodao je Marinović.

Uzvrat će se igrati 9. srpnja u 19 i 30 pod Bijelim brijegom i Zrinjski će ovog četvrtka tražiti što bolji rezultat kako bi šanse u revanšu bile što veće, a tribine popunjenije.

'Svaki pozitivan rezultat značio bi dobro napravljen posao. Želimo postići pogodak, svakako da bi nam to pomoglo, ali prije svega želimo pobijediti', zaključio je Marinović.

Trener mostarske ekipe u prvoj utakmici neće moći računati na veznjake Zakarića i Radulovića te napadača Mešanovića.

Utakmica između Shiraka i Zrinjskog igra se u dnevnom terminu, jer stadion u Gyumriju nema reflektore. Tako će početak susreta biti u 15 i 30 po našem vremenu, no TV prijenosa nema.

Stadion na kom igra Shirak dosta je mali, ima samo jednu tribinu na koju može stati 3500 ljudi. Domaći klub odlučio je otvoriti vrata stadiona, odnosno omogućiti besplatan ulaz na utakmicu. Stoga je za očekivati da će stadion biti pun.

Bljesak.info journalist Igor Marinovic in the interview to...

Posted by FC Shirak on Wednesday, 1 July 2015
Kopirati
Drag cursor here to close