ključno kolo

Zrinjski pobjedom nad Veležom osigurava Europu, možda i naslov

Sport / Nogomet | 04. 05. 2016. u 09:17 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kola prije kraja polako se nazire rasplet u Premijer ligi. Večeras ćemo, u okviru 28. kola, možda dobiti i novog prvaka, ali i nove putnike u niži rang.

Ako Zrinjski u gradskom derbiju svlada Velež, a u isto vrijeme Sloboda izgubi u Travniku, Plemići će večeras slaviti svoju četvrtu titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ako pobijede Zrinjski i Sloboda, ili ako Tuzlaci osvoje bod, odluka će se ostaviti za predzadnje kolo. Zrinjski bi eventualnom pobjedom u gradskom derbiju ipak nešto osigurao - izlaz u Europu ovog ljeta.

Iz lige ispada šest klubova, a danas bi mogli dobiti trećeg budućeg niželigaša. Ako bi Sloboda svladala Travnik na Piroti domaćin bi se pridružio Drini i Veležu, putnicima u niži rang.

Otvorena je i borba za plasman u Europu, a zasad samo prva tri mjesta jamče plasman u europska natjecanja, jer puno ovisi o tome tko će osvojiti Kup.

Široki Brijeg je porazom kod Olimpica ugrozio svoje izglede, pa mora pobijediti sve do kraja i čekati kiks drugih, a u vrlo specifičnom položaju je Sloboda. Tuzlaci do kraja, u teoriji, mogu osvojiti i duplu krunu, a mogu ostati i bez ičega.

Parovi 28. kola (srijeda, 17 sati)
Široki Brijeg – Borac
Slavija – Radnik
Rudar – Vitez
Čelik – Željezničar
Zrinjski – Velež
Sarajevo – Mladost
Travnik – Sloboda
Drina - Olimpic

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close