Uzvrat

Zrinjski po finale Kupa: "Sarajevo ima bolji rezultat, mi imamo navijače"

Sport / Nogomet | 15. 04. 2014. u 10:42 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski u pohodu je na dvostruku krunu, prvu u svojoj povijesti. Mostarci su u na čelu kolone kada je Premier liga u pitanju, a u srijedu ćemo vidjeti hoće li izboriti Kup.

U uzvratu polufinala Kupa Zrinjski dočekuje Sarajevo i ima priliku pred svojim navijačima izboriti finale. Plemiće u finale vodi bilo kakva pobjeda, no svjesni su i da je rezultat 0:0 iz prve utakmice vrlo opasan po njih.

Vučina Šćepanović nije igrao na utakmici u Trebinju kako bi bio spreman za Sarajevo. Iskusni veznjak igrao je i par sezona u ekipi s Koševa, pa dobro zna kakve opasnosti prijete njegovoj ekipi. 'Bez dileme Sarajevo je jedna od najjačih ekipa u BiH. Sigurno da nas očekuje težak susret, ali imamo prednost domaćeg terena i prednost Ultrasa na našoj strani, pa vjerujem da ćemo doći do pobjede', kazao je Šćepanović.

'Sarajevo ima vrlo kvalitetan rezultat. Možda zvuči glupo, ali bilo bi bolje da smo na Koševu izgubili s 1:2, nego što je završilo 0:0. Gol u gostima je jako važan i s te strane je taj rezultat za nas nezgodan', kazao je trener Zrinjskog Branko Karačić dodavši kako je pripremao svoju momčad na svaki scenarij, pa i na onaj da i uzvrat završi 0:0.

'Radi se o kvalitetnoj ekipi koja može zabiti gol bilo gdje, no vjerujem da oni neće srljati, da će čekati svoju priliku. Mi smo, također, pokazali da svakome možemo zabiti gol ili dva, ali smo i vježbali jedanaesterce. Za svaki slučaj'.

Zrinjski još plovi na valu euforije preokreta protiv Širokog, a to i činjenica da su zadnji poraz Mostarci doživjeli prije pet tjedana ispunjava ih optimizmom.

'Protivnik koji nam dolazi zaslužuje maksimalni respekt. Oni su igrače dovodili čak iz liga 'Petice', imaju u ekipi i reprezentativaca Makedonije. No, oni su i u velikim problemima zbog svega što se događalo u posljednje vrijeme. Pokušat ćemo to okrenuti u svoju korist. Imamo volju, htijenje, odličnu atmosferu u svlačionici i naše navijače uz pomoć kojih ćemo pokušati izboriti pobjedu i doći u finale Kupa', zaključio je Branko Karačić.

Šef struke Zrinjskog ima velikih problema s igračkim kadrom, prije svega u zadnjoj liniji. Aleksić, Zlatić i Mamić u Kupu nemaju pravo nastupa, Pezo je ozlijeđen, a Muminović je 'kartoniran'. Stoga se u obrambenom redu mogu očekivati i neki igrači koji dosad nisu tu igrali.

Susret Zrinjskog i Sarajeva igra se na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 18 sati. Ulaz je 5 KM za zapadnu tribinu, odnosno 2 KM za stajanje.

Uzvratne utakmice (srijeda)
Zrinjski – Sarajevo 18.00 (0:0)
Široki Brijeg – Čelik 19.00 (0:2)

Kopirati
Drag cursor here to close