premijer liga bih

Zrinjski: Opet krećemo teškim utakmicama

Sport / Nogomet | 22. 06. 2017. u 11:53 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine starta 22. srpnja, a već u prvom kolu očekuje nas veliki derbi između aktulenog prvaka Zrinjskog i Sarajeva. 

Utakmica će biti odigrana na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' u Sarajevu, a predstavnik FK Sarajevo Faruk Ihtijarević nada se da će njegova ekipa spremno dočekati ovaj meč i početak prvenstva.

“Ponovno u prvom kolu igramo derbi protiv Zrinjskog. To je važan meč, ali moramo biti na visokoj razini i u svim utakmicama ako želimo na kraju biti prvi”, izjavio je Ihtijarević nakon današnjeg ždrijeba u Vogošći.

Savez je odredio da klubovi u idućoj sezoni mogu imati manji broj stranaca prijavljenih za utakmicu, a Ihtijarević je u ime Sarajeva pozdravio tu odluku.

“Mislim da će to natjerati klubove da domaćim igračima daju više šansi za igranje. Slažemo se i podržavamo odluku Saveza”, rekao je Ihtijarević.

Predstavnik Zrinjskog Mario Pandža naglašava da sezona počinje kao i prošle godine, teškim rasporedom za aktualnog prvaka.

“I ove godine krećemo teškim mečevima. Prvo gostujemo Sarajevu, a onda nam dolazi Široki Brijeg. Svaki susret je bitan”, naglasio je Pandža.

Željezničar će u prvom kolu ugostiti novog premjerligaša - gabelski GOŠK.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak zadovoljan je ždrijebom, pogotovo jer prvu utakmicu Plavi igraju na svom stadionu.

“Vjerujem da ćemo spremno dočekati meč protiv GOŠK-a. Igramo na našem stadionu i smatram da smo favoriti. I naredne sezone ćemo se boriti za titulu. Uradit ćemo sve što možemo za dobar plasman”, istaknuo je Šiljak.

Podržao je inicijativu Saveza o smanjenju broja stranaca u timu, ali vjeruje da je premijerligašima trebalo dati vremena da se spreme za takav potez.

Derbi susret gradskih rivala Sarajeva i Željezničara igrat će se 19. ili 20. kolovoza na Koševu (5. kolo).

Ekipa Sloboda danas nije se našla u ždrijebu, zbog odluke NSBiH da tuzlanskom klubu ne dodijeli licencu. Umjesto Slobode u bubanj je ubačena kuglica s oznakom Klub X.

Kopirati
Drag cursor here to close