bez golova u derbiju

Zrinjski neporažen s Grbavice, naslov prvaka još bliži Mostaru

Sport / Nogomet | 29. 04. 2016. u 19:22 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki derbi 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Zrinjskog završio je bez golova (0:0). Time je prekinut pobjednički niz obaju ekipa, no ovaj bod puno više odgovara gostima koji su uspjeli u svojoj namjeri da neporaženi napuste Sarajevo.

Naime, momčad Vinka Marinovića ima sada četiri boda više ispred Slobode koja sutra dočekuje Drinu. Time su Plemići napravili velik korak k osvajanju četvrtog naslova prvaka BiH, jer im u preostala tri kola treba samo sedam bodova za naslov.

U prvom poluvremenu obje momčadi propustile su po jednu stopostotnu priliku. Ivan Lendrić je na samom otvaranju pogodio stativu.

Ubrzo nakon toga uzvratili su gosti, jer je sredinom poluvremena Filip Arežina promašio vrata u izglednoj situaciji.

U drugom dijelu domaćin je krenuo puno ofenzivnije i svoju veliku inicijativu mogao je naplatiti u 77. minuti, no Aleksandar Kosorić je nakon kornera glavom pogodio gredu.

Zrinjski je pokušavao prijetiti iz kontranapada i jedan takav propao je nakon što Zvonimir Blaić nije dobro primio loptu, a osam minuta prije kraja još jednu priliku propustio je domaćin, kada je Bekrić tukao iz slobodnog udarca pored vratnice.

Kako je utakmica odmicala tako je i rasla nervoza kod domaćih, pa je na samom kraju sudac Ognjen Valjić isključio oba trenera domaćih, Mulalića i Valjića.

Inače, derbi 27. kola odigran je u dobroj atmosferi pune Grbavice, a i Zrinjski je prilično glasnu podršku svojih Ultrasa koji su u velikom broju stigli iz Mostara.

Parovi 27. kola
PETAK
Vitez – Čelik 1:0
Željezničar – Zrinjski 0:0
SUBOTA
Olimpic – Široki Brijeg 16.00
Radnik – Rudar 17.00
Sloboda – Drina 17.00
Velež – Sarajevo 17.00
Mladost – Travnik 17.00
Borac – Slavija 20.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close