međunarodne utakmice

Zrinjski ne može igrati treće pretkolo u Mostaru

Sport / Nogomet | 19. 05. 2016. u 11:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnik iz Bijeljine domaće utakmice kvalifikacija za Europa ligu u idućoj sezoni igrat će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Tuzlanska Sloboda će u istom natjecanju biti domaćin u Zenici, jer njihovi stadioni ne ispunjavaju kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica.

HŠK Zrinjski kvalifikacije Lige prvaka i NK Široki Brijeg u kvalifikacijama Europske lige bit će domaćini na stadionima na kojima nastupaju i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pod Bijelim brijegom i na Pecari.

No, i ako ova dva kluba doguraju dalje u Europi neće moći biti domaćini na svojim terenima.

"S obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Europi za iduću sezonu utakmice trećeg pretkola europskih natjecanja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA natjecanja", rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH.

I pored generalno loše infrastrukture na bh. stadionima Džemidžić kaže da je ostvaren određen napredak u procesu licenciranja klubova.

"Evidentan je napredak u samom pristupu procesa licenciranja. To se vidjelo u prvom stupnju licenciranja netom završene sezone kada je osam klubova iz Premijer lige BiH ispunilo uvjete i dobilo licencu za nastup u UEFA takmičenjima. Dakle, tu je vidan napredak u ozbiljnosti i radu u klubovima", kazao je Džemidžić, naglasivši:

"Najbolji primjer je bijeljinski Radnik. Oni su ostvarili svjetlosni napredak. Išli su igrati izvan svog grada da bi sredili travnjak na stadionu u Bijeljini koji je danas vrhunski. Predsjednik kluba Mladen Krstajić je uveo njemačku disciplinu i u skromnim mogućnostima ekipa iz Bijeljine konstantno napreduje, sređuju stvar po stvar i puno toga su napravili. Vjerujem da će poslije osvajanja Kupa BiH napraviti još više u narednim mjesecima, ali i da će našu zemlju dostojno prezentirati u Europi".

Kopirati
Drag cursor here to close