rutinski

Zrinjski lagano protiv Drine, pukla petarda pod Bijelim brijegom

Sport / Nogomet | 28. 11. 2015. u 14:22 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog očekivano su svladali Drinu iz Zvornika na svom terenu s 5:0 i zadržali minimalni zaostatak za Slobodom na čelu ljestvice. Zrinjski je rutinski dobio pretposljednju ekipu na ljestvici, odigravši onoliko koliko mu je bilo potrebno.

Pred nekoliko stotina gledatelja Zrinjski je ostvario najuvjerljiviju pobjedu u ovoj sezoni. Prvi put je Zrinjski postigao pet golova, a strijelci su bili Todorović, Nikolić, Vranjić te dvaput Mešanović.

Plan domaćih je da postignu prvi gol što prije i to su i uspjeli u prvih 10 minuta. U sedmoj minuti Jasmin Mešanović bio je neprecizan za nekoliko centimetara, no tri minuta kasnije Zrinjski je poveo.

Jedan igrač Drine pokušao je glavom vratiti loptu svom vrataru, no loptu je presjekao Ognjen Todorović koji je prevario Ostojića i lagano poslao loptu u mrežu.

Nakon gola domaći su malo popustili, no pred kraj poluvremena pala su još dva gola. U 37. minuti je nakon kornera Mešanović iz blizine ugurao loptu u Drinin gol, a minutu prije kraja isti igrač pogodio je za 3:0.

Naime, sudac Gigović ocijenio je da je igrač Drine Borislav Erić igrao rukom u svom šesnaestercu. Mešanović je izveo jedanaesterac, njegov šut obranio je Ostojić, ali je napadač Zrinjskog odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Već nakon 10 minuta drugog dijela bilo je 4.0. Todorović je odlično prošao po desnoj strani, uposlio Stevu Nikolića koji se također upisao u strijelce.

Do kraja utakmice domaći su opsjedali gol gostiju, no Srđan Ostojić odlično je branio. Desetak minuta prije kraja u mrežu je loptu poslao i Krešo Kordić, ali je pogodak poništen jer je signalizirano zaleđe.

Ipak, u samoj završnici Marin Vranjić postiže prelijep pogodak za konačnih 5:0 i svoj prvi gol u seniorskoj momčadi.

Zrinjski će ovu godinu završiti gostujućom utakmicom kod Travnika.

Rezultati 17. kola
SUBOTA
Čelik – Olimpic 1:0
Rudar – Sloboda 0:1
Vitez – Široki Brijeg 1:1
Zrinjski – Drina 5:0
Borac – Velež 15.00
NEDJELJA
Sarajevo – Travnik 13.00
Radnik - Željezničar 13.00
Slavija – Mladost 13.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close