Ljepotica kola

Zrinjski iz Viteza kući pjevajući

Sport / Nogomet | 26. 08. 2017. u 16:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog upisali su treću uzastopnu pobjedu nakon što su u subotu u 6. kolu Premijer lige u Vitezu svladali istoimeni klub sa 3:2 (1:1).

Apsolutni junak utakmice je bio Nemanja Bilbija koji je postigao hat-trick (17., 62. i 72.).

Za domaćine su pogađali Zukić u 45. minuti i Bibić u 68. minuti.


NK Vitez - HŠK Zrinjski 2:3 [Golovi] by watch-it-now

Zrinjski je od prve minute ovog susreta bila bolja ekipa. Dominirali su terenom, imali su veći posjed lopte, a napadačka igra se 'Plemićima' isplatila u 17. minuti. Ognjen Todorović je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio je Nemanju Bilbiju, koji pogađa za 0:1.

Nastavili su gosti s boljom igrom i u nastavku susreta. Imali su nekoliko odličnih šansi, Filipović je uzdrmao i vratnicu, udarac Jovića je izblokiran u posljednji čas, a ovi promašaji su ih skupo koštali u finišu prvog dijela. Iz prvog udarca prema golu Vitez je poravnao. Elvis Bibić je pobjegao obrani Plemića, ubacio je za Seida Zukića koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Vitez je na otvaranju drugog poluvremena mogao do vodstva. Rezervist Mamić se našao oči u oči s Kenanom Pirićem, ali je predugo čekao, pa je obrana Plemića uspjela da intervenira.

Zrinjski je ipak u 61. minuti došao do novog gola. Todorović je prošao po lijevoj strani, ubacio je pred gol gdje se našao Bilbija, koji pogađa za prednost od 1:2.

Ipak, samo sedam minuta kasnije Vitez ponovo dolazi do poravnanja. Ovog puta je asistent Zukić, a Bibić je strijelac za 2:2. Radost Viteza je kratko trajala. Već u 72. minuti Handžić je fantastično ubacio za Bilbiju, koji postiže hat-trick za prednost Mostaraca od 2:3.

Mogao je Bilbija u 83. minuti i do četvrtog gola. Iz dobre šanse je šutirao pored gola, a do kraja je ekipa Blaža Sliškovića sačuvala prednost za novi trijumf i prvo mjesto na ljestvici Premijer lige BiH.

U drugom susretu, Mladost je na svom terenu u Doboju kod Kaknja deklasirala ekipu Radnika iz Bijeljine s 3:0.

Strijelci za domaći sastav bili su Amer Hiroš (24. minut), Haris Dilaver (83.) i Milivoje Lazić (87.).

Kopirati
Drag cursor here to close