odluka o europi

Zrinjski ima dvije meč lopte za Europu

Sport / Nogomet | 20. 05. 2015. u 09:20 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U preostala dva kola Premier lige BiH Zrinjski ulazi s prednosti od jednog boda ispred Širokog Brijega. Mostarci zauzimaju tu treću poziciju koja po svemu jamči plasman u Europsku ligu, bez obzira na ishod finala Kupa.

Ove subote u pretposljednjem kolu Zrinjski dočekuje Olimpic, a Široki mora na gostovanje kod davljenika Slavije. U idealnom scenariju po mostarski klub Zrinjski bi mogao Europu osigurati kolo prije kraja.

“Subotnja utakmica protiv Olimpica nam može osigurati jedan od ciljeva koji su postavljeni pred početak sezone. Prva dva cilja, naslove prvaka države i osvajanje Kupa, već smo propustili, pa je Europa prioritet. Bilo bi sjajno kada bi već u subotu taj cilj postigli, no ako ništa želimo zadržati prednost ispred Širokog i onda u zadnjem kolu na Pecari osigurati plasman u Europu”, kaže napadač Zrinjskog Stevo Nikolić.

Poklopilo se da će Olimpic prije nego u subotu dođe pod Bijeli brijeg u srijedu kod Širokog igrati prvu utakmicu finala Kupa. Mostarcima odgovara da Široki osvoji taj naslov, jer onda bi sigurno išli u Europu. No, odgovara im i to što je Olimpic svakako zaokupljeniji Kupom nego Premier ligom.

“Trudimo se da ne obraćamo pažnju na to kako će se odviti situacija u finalu Kupa. To što se poklopilo da se igra i Kup nama možda odgovara pred utakmicu s Olimpicom, no uz naš dobar pristup možemo doći do pobjede bez obzira na to u kakvom stanju oni došli”, dodao je Stevo Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close