Milenko Avdalović

Zrinjski dobio trenera: "Želimo stabilizirati klub"

Sport / Flash | 02. 09. 2014. u 10:14 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometašice Zrinjskog pretrpjele su brojne promjene ovog ljeta. Prvakinje od prije dvije godine ostale su bez kompletnog vodstva i bez čak 10 igračica. Rukometašice su dosad trenirale pod vodstvom najiskusnije igračice Ivane Mlakić, no u sezonu će ipak ući s novim trenerom.

U vodstvo kluba ušao je Damir Kljajo Ćalta čiji je jedan od prvih poteza bio dogovor s novim trenerom, iskusnim stručnjakom Milenkom Avdalovićem. Pred nekadašnjim trenerom Katarine stoji težak posao.

“Dogovorili smo se da preuzmem ekipu Zrinjskog i da zajedno pokušamo stabilizirati klub, te ga usmjerimo na put gdje je bio prije ove krize. Znam da to neće biti lako niti će ići preko noći, ali uvjeren sam da nećemo imati grčevitu borbu za ostanak. Mislim da imamo snage da u predstojećoj sezoni završimo u sredini ljestvice”, kazao je za Bljesak.info novi trener Zrinjskog Milenko Avdalović.

“Otišao je veliki broj igračica, sve najiskusnije osim Ivane Mlakić. Ipak, situacija s igračicama nije loša, jer imamo 20 igračica na treninzima. Uglavnom su to mlade igračice koje još nisu stekli naviku treniranja na razini u seniorskom rukometu, ali uz dobar, kvalitetan rad i zalaganje ekipa ima potencijal da napravi ono što želimo”, dodaje Avdalović.

HŽRK Zrinjski u sezonu ulazi s ciljem da plovi u sredini ljestvice, a sezonu će otvoriti protiv Gruda u koje su prešle brojne mostarske igračice. Avdalović smatra da će se Grude, kao i druga dva mostarska prvoligaša, boriti za vrh.

“Grude imaju zatvorenu financijsku konstrukciju i vrlo solidnu ekipu. Ali, Lokomotiva se pojačala s nekoliko dobrih igračica, Katarina je zadržala okosnicu i vjerujem i nadam se da se obje mostarske ekipe mogu uvrstiti u borbu za sam vrh”, zaključio je Milenko Avdalović za Bljesak.info.

Parovi prvog kola
Borac - Lokomotiva
Katarina – Mira
Krivaja – Ilidža
Bihać – Izviđač
Grude Autoherc – Zrinjski
Goražde - Vrbas

Kopirati
Drag cursor here to close