drina pod bijelim

Zrinjski apsolutni favorit: "Najteže igrati dobivene utakmice"

Sport / Nogomet | 27. 11. 2015. u 10:41 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski bi se u ovom kolu mogao ponovno vratiti na čelo ljestvice, budući da ima najlakšu utakmicu od tri ekipe sa samog vrha.

Naime, Sloboda i Široki gostuju, a ako u Prijedoru i Vitezu ispuste dva ili tri boda Mostarci bi ponovno bili prvi ako bi na svom terenu pobijedili pretposljednju Drinu. Ipak, njima jeste cilj izbiti na čelo, ali ne nužno u ovom kolu nego u posljednjem kolu ove godine.

Za takvo što potrebno je pobijediti Drinu u subotu i Travnika za osam dana.

'Prvenstvo, odnosno prvi dio, približava se kraju i želimo iz preostala dva izvući maksimum. Drina jeste na pretposljednjem mjestu, ali ovu utakmicu moramo najozbiljnije shvatiti. To je ekipa koja ima nekoliko kvalitetnih igrača, iako to rezultat i ne pokazuje. Zabijali su gol svakoj ekipi u posljednje vrijeme, pa moramo biti maksimalno koncentrirani kako bi pobijedili i čekali zadnje kolo', kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović uoči subotnje (14 sati) utakmice protiv Drine.

Marinović će na raspolaganju imati sve igrače, jer se nakon suspenzije vraća Pero Stojkić, a nakon ozljede Stevo Nikolić.

'Zakarić nije zbog bolesti trenirao i možda ga poštedimo za ovu utakmicu. Vidjet ćemo da pokušamo još nekoga odmoriti kako bi zadnje kolo dočekali što spremniji i odmorniji', dodaje Marinović.

Zrinjski je protiv Drine apsolutni favorit, ali više puta se pokazalo da je najteže dobiti već 'dobivene' utakmice.

'Ovakve utakmice su najopasnije za favorite, utakmice koje su 'dobivene' na papiru. Moramo zato ući u susret 100 posto koncentrirano, kao da je derbi kola. Podrška navijača u ovakvim utakmicama dostaje važna i nadam se da će doći navijači u što većem broju kako bi nas podržali', dodao je Petrak.

Susret između Zrinjskog i Drine igra se u subotu u 14 sati pod Bijelim brijegom.

Parovi 17. kola
SUBOTA
Čelik – Olimpic 13.00
Rudar – Sloboda 13.00
Vitez – Široki Brijeg 13.00
Zrinjski – Drina 14.00
Borac – Velež 15.00
NEDJELJA
Sarajevo – Travnik 13.00
Radnik - Željezničar 13.00
Slavija – Mladost 13.00

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close