iz 15 država

Značajna imena svjetske atletike prijavljena za miting 'Zenica 2016.'

Sport / Flash | 20. 05. 2016. u 15:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do početka 7. međunarodnog atletskog mitinga 'Zenica 2016.' preostalo je još desetak dana, ali službena lista svih sudionika još nije zaključena jer se direkciji ove sportske manifestacije svakodnevno prijavljuju brojni svjetski atletičari, što najbolje govori o ugledu ovog natjecanja među atletskom elitom.

Za sada se sigurno zna da će 1. lipnja na mitingu nastupiti atletičari i atletičarke iz 15 država, među kojima će biti predstavnici BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Italije, Brazila, Južne Afrike, Egipta, Rumunjske, Kenije, Venezuele, Ukrajine i Bugarske.

Već sada je poznato da će nastupiti elita u bacanju kugle s Bugarinom Ivanovim na čelu, koji ima rezultat 21,05 metara, zatim bh. bacači Alić i Pezer, Žunić iz Hrvatske, bugarski kopljaš Silov, čiji je najbolji rezultat 89 metara, dok će bh. rekorder Dejan Mileusnić imati motiva da napravi rezultat preko 80 metara.

Gledatelji će vidjeti i talijanskog sprintera Boamponga na 100 m, dok će se posebna borba voditi na 800 metara gdje je prvi favorit najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Zanimljiva je i lista bacača kladiva sa natjecateljima iz Brazila i Venezuele. Prijava je stigla i od crnogorskih bacača diska Furtule i Rakočevićeve, te srbijanske atletičarke Tomašević, u utrci na 3000 metara za muškarce nastupiti će tri kenijska atletičara i Bibić iz Srbije, a atletičarka Terzić iz Srbije natjecat će se s Rumunjkom Bobochea i Kenijkom Chepkoec na 1500 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close